12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Στη Διεθνή έκθεση «Panorama Word Festival» ο δήμος Σάμου

Στη Διεθνή έκθεση τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού  «Panorama Word Festival» που διοργανώνεται στα πλαίσια του Σκανδιναβικού ForumΤουρισμού από  16 έως και 18 Φεβρουαρίου 2018 στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη θα συμμετάσχει ο Δήμος Σάμου.

Στο Forum Τουρισμού «A PANORAMAviewoverNordicmarket» που αναμένεται να προκαλέσει το επιχειρηματικό και τουριστικό ενδιαφέρον από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, σημαντικοί ομιλητές θα παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τουριστικό προφίλ της Σουηδίας αλλά και της Σκανδιναβίας ευρύτερα. Η θεματολογία περιλαμβάνει τις σύγχρονες τάσεις της τουριστικής αγοράς καθώς και αναλύσεις και στατιστικά που θα καθοδηγήσουν τον επαγγελματία του τουρισμού ο οποίος ενδιαφέρεται να απευθυνθεί στη Σκανδιναβική αγορά. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο World Trade Center Στοκχόλμης την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα θα λάβει χώρα το 1o Networking Event στο Ατελιέ Γαστρονομίας Aveqia, με την συνεργασία του διακεκριμένου chef ELIAS. Σημαντικός αρωγός και υποστηρικτής της διοργάνωσης αυτής αποτελεί το γραφείο Εμπορικών & Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Στοκχόλμη.

Η εκδήλωση αποτελεί μία βιωματική διεργασία και συγχρόνως μία πρωτοποριακή επαγγελματική προσέγγιση του Σουηδού επαγγελματία με στόχο την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας. Κατά τη διάρκεια της, οι ξένοι προσκεκλημένοι (εισαγωγείς-αγοραστές) θα ενημερωθούν για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μέσα από γαστρονομικές δημιουργίες της ομάδας του διακεκριμένου chef ELIAS με προϊόντα μόνο ελληνικών εταιριών.

Στο forumθα συμμετέχουν οι εκθέτες της Panorama World Festival, τουριστικοί πράκτορες και touroperators, δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης, media bloggers καθώς και επιχειρηματίες της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι των αρχών καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες.

Κατά τη διάρκεια του επισήμου γεύματος, ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Σάμου θα προσφέρουν ως welcome drink μια απολαυστική δημιουργία με γλυκό σαμιώτικο κρασί, ενώ τα τοπικά προϊόντα της Σάμου θα περιλαμβάνονται στις συνταγές που θα έχουν προετοιμαστεί από την ομάδα του chefELIAS.

ToΣάββατο 17 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου,  ο δήμος της Σάμου συμμετέχει με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης PANORAMAWORLDFESTIVAL (www.panoramawordfestival.com) που διοργανώνεται στο εκθεσιακό κέντρο της πρωτεύουσας Stockholm smässan. Αξίζει να σημειωθεί πως το εκθεσιακό αυτό κέντρο κατά τη διάρκεια της περυσινής συμμετοχής του Δήμου Σάμου (Μάρτιος 2017) κατέκλισαν περισσότεροι από 13.000 επισκέπτες καθώς έχει καθιερωθεί πλέον ως η μοναδική εκθεσιακή διοργάνωση για τον τουρισμό, την γαστρονομία και τον πολιτισμό, στη Σουηδία.  Στα πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν πολλαπλά events, εκδηλώσεις και δρώμενα, τα οποία κερδίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η Σάμος θα μεταφέρει στην πρωτεύουσα της Σουηδίας το άρωμα και τη γεύση του μακραίωνου πολιτισμού της!

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin