18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης του Δικηγορικού συλλόγου Σάμου με συλλόγους της Σάμου .

Αναλυτικά η πρόσκληση:

 Επειδή η κατάσταση στη πόλη της Σάμου με την παραμονή 5.000 και πλέον προσφύγων-μεταναστών έφτασε πια στο απροχώρητο και με δεδομένο ότι το πρόβλημα στο άμεσο μέλλον με την προσέλευση καθημερινά εκατοντάδων μεταναστών θα αυξηθεί ο Δ.Σ Σάμου καλεί σε σύσκεψη τα ΔΣ των παραπάνω συλλόγων το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΣΑΜΟΣ προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και να προβούμε σε σύννομες  ενέργειες κατά παντός υπευθύνου αφού η διαχρονική αδιαφορία της Κυβέρνησης και η αδυναμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Η συνεχιζόμενη αυτή απραξία όχι μόνο γεννά στους πολίτες της πρωτεύουσας την ανάγκη να “πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους” αλλά δημιουργεί πρόσφορο έδαφος ώστε να ακούγονται και  ακραίες φωνές.

Ζούμε σήμερα σε μια πόλη ανοχύρωτη, βρώμικη, τριτοκοσμική με απροστάτευτους πολίτες που έχουν αφεθεί στη τύχη τους και βιώνουμε πρωτόγνωρες και επικίνδυνες καταστάσεις. Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, οι καθημερινοί διαπληκτισμοί, οι συρράξεις, τα βίαια επεισόδια, οι κλοπές και συν τοις άλλοις ο ορατός και προ των πυλών κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων μας δίνει το συνταγματικό δικαίωμα της προστασίας της ζωής μας , της οικογένειας και της οικονομικής μας αυτοτέλειας με κάθε νόμιμο τρόπο.

Η Κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη να διαχειριστεί το μεταναστευτικό –προσφυγικό, να στελεχώσει τις υπηρεσίες ασύλου, να εξετάσει σε εύλογο χρόνο τα αιτήματα ασύλου ,να απεγκλωβίσει του μετανάστες προς την ενδοχώρα και να αποκαταστήσει τη τάξη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών , μιάς πόλης που την κατάντησε «αποθήκη ψυχών» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η εγκληματική αδιαφορία Κυβέρνησης και η αδυναμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ρήμαξαν οικονομικά την πρωτεύουσα του νησιού, διατάραξαν την πληθυσμιακή της σύνθεση και ισορροπία ,δημιούργησαν συνθήκες ανεξελέγκτης δράσης και παραβατικότητας, οικονομικής εξαθλίωσης στους επί μακρόν διαμένοντες μετανάστες οι οποίοι «ρημάζουν» καθημερινά  τους κάδους απορριμμάτων και τοποθέτησαν την «ταφόπλακα» στο τουρισμό της πρωτεύουσας του νησιού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε με την επιστολή μας αυτή όλα τα ΔΣ των παραπάνω συλλόγων προκειμένου να αποφασίσουμε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να διασώσουμε τη πόλη, να επιβιώσουμε και να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Οι σύλλογοι που έχουν προσκληθεί είναι :

1.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ

2.- .- ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ.

3.- ΟΔΟΝΤΟΙΤΑΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

4.-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ .

5.- ΤΕΕ ΣΑΜΟΥ.

6.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

7.-  EMΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

8.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

9.-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΑΜΟΥ.

10.-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ

12.-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ

13.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

14.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ

15.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

16.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

17.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

18.- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΑΜΟΥ

Related posts

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin