17.7 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Ο εθελοντής που ταξίδεψε από την Χίο για να σβήσει φωτιές στην Αθήνα,μιλά στο ράδιο Αρμονία

Γράφει η Σταματία Ράπτη.

Ενώ η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη στην Ανατολική Αττική με προσωπικά του έξοδα και το πλοίο της γραμμής από τη Χίο, ταξίδεψε μέχρι τη Ραφήνα για να βοηθήσει ως εθελοντής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο Χιώτης Λεωνίδας Βοριάς. Ο Λεωνίδας, δυο ημέρες χωρίς σταματημό δίπλα και μαζί με τους εθελοντές και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, συμμετείχε στην κατάσβεση και σε όλες τις επιχειρήσεις του Τμήματος και στις εθελοντικές εργασίες που του ζητήθηκαν.

Κοιμήθηκε λίγες ώρες στο παγκάκι έξω στο πυροφυλάκιο, και σήμερα μιλώντας στην εκπομπή στο φως της δημοσιότητας και στην δημοσιογράφο Σταματία Ράπτη μας θύμισε, πως είναι η ανιδιοτελής προσφορά και το φιλότιμο.

Αυτός είναι ο Λεωνίδας Βοριάς από την Χίο.

«Δεν χρειάζομαι την προβολή» μας είπε χαρακτηριστικά «απλά μέσα από αυτή την πράξη μου θέλησα να περάσω το μήνυμα του ελληνικού φιλότιμου.

Το εγώ δεν έχει θέση στον εθελοντισμό» μας είπε «Αυτό πρέπει να παραχωρήσει την θέση του στο εμείς». Αθλητής του ΜΜΑ (παγκρατιο) μέλος πολύτεκνης οικογένειας, δουλεύει από 7 ετών στην οικοδομή για να μεγαλώσει τα αδέρφια του, καθώς και οι δύο του γονείς είναι ανάπηροι.

Ο Λεωνίδας για μας πλέον δεν είναι απλά ένας γνωστός, αλλά είναι οικογένεια. Είμαστε σίγουροι ότι κάπου θα τον ανταμώσουμε. Είτε εδώ, είτε εκεί, είτε κάπου αλλού που θα χρειαστεί η πραγματική εθελοντική προσφορά. «Τιμή μας που σε γνωρίσαμε Λεωνίδα και που σε είχαμε δίπλα μας» ανάφερε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Σταύρος Τζιβιτζής.

Και εμείς από την πλευρά μας υποκλινόμαστε μπροστά σε αυτό το παλικάρι που εκπροσωπεί την άλλη πλευρά της Ελλάδας. Την άλλη πλευρά του Αρχιπελάγους, που κάποιοι θέλουν επιμελώς να κρύψουν. Και δηλώνουμε ότι είμαστε περήφανοι για τον Λεωνίδα, αλλά και όλους τους αφανείς ήρωες των νησιών μας που προσφέρουν δίχως ιδιοτέλεια και μικροκομματική σκοπιμότητα με φιλότιμο και ψυχή.

Related posts

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin