12.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Ο καθηγητής Μ.Βαρβούνης επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου

Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, ο καθηγητής Λαογραφίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μ. Γ. Βαρβούνης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου.

Η τελετή της αναγόρευσης έγινε στην αίθουσα τελετών «Constantin Stoicescu», και άρχισε στις 14.00, με συντονισμό από τον πρόεδρο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, Prof. Marian Preda. Αναγνώσθηκε προσφώνηση του πρύτανη Prof. Mircea Dumitru, ενώ παρών ήταν ο κοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών Prof. Liviu Franga, καθώς και πολλοί καθηγητές και φοιτητές του ιδρύματος, μαζί με τον επιτετραμμένο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Τουρνάκη, ο οποίος αναπληρώνει τον νέο Έλληνα πρέσβη στο Βουκουρέστι, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναλάβει καθήκοντα, και τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φίλιππο Κρητιώτη. 


Την Laudatio εκφώνησε ο αντικοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών Prof. Bogdan Stefanescu, από κείμενο που έγραψε ο Prof. Tudor Dinu, ακολούθησε η επίδοση των διασήμων, του διπλώματος και η περιένδυση με την τήβεννο του Πανεπιστημίου, και στη συνέχεια ο τιμώμενος ανέπτυξε το θέμα «Greek Folklore at the Beginning of the 21st century», τονίζοντας παραλλήλως ότι η σπουδαία αυτή τιμή αντανακλά τόσο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όσο και στην ιστορία και τον πολιτισμό της γενέτειράς του, της Σάμου, θέματα στα οποία έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin