18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

«Ο Καπετάν Λαχανάς» – Προτεραιότητα η διαρκής ανάδειξη του Άνω Βαθέος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ», ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο «Σχέδιο Δράσης – Πολιτισμός» που ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, κατέθεσε την κάτωθι πρόταση: «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΒΑΘΕΟΣ»

Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι η καταγραφή, η ανάδειξη και η αναγνώριση των Ιστορικών, Αρχιτεκτονικών και Θρησκευτικών στοιχείων του Παραδοσιακού Οικισμού του Άνω Βαθέος. Με την ηλεκτρονική αποτύπωση των άνω στοιχείων, οι κάτοικοι της Σάμου αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται σε γλώσσες τις επιλογής τους, για τα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος, τις αποστάσεις, τις ειδικές χαρτογραφημένες διαδρομές και για τα σημεία πρόσβασης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ» αναφέρει σχετικά:

Έχουμε την υποχρέωση να προστατέψουμε και να αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν το Άνω Βαθύ, έναν ξεχωριστό, μοναδικό τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό, προτείνοντας ακόμα και συγκεκριμένα κτίρια να αναγνωρισθούν από την UNESCO ως μοναδικά κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος, αντιλαμβανόμαστε πως τα πολυάριθμα προβλήματα που ταλανίζουν την Σαμιακή Κοινωνία (μεταναστευτικό, αποχετευτικό, οικονομική κρίση κτλ) έχουν προτεραιότητα, αυτό όμως αποτελεί κίνητρο για τον Σύλλογο μας, για την διαρκή ανάπτυξη του Άνω Βαθέος δίνοντας λύσεις και προτάσεις, συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτισμική ανάπτυξη όλης της κοινωνίας και όχι παθητικά.

Ευελπιστούμε πως η συγκεκριμένη μελέτη θα γίνει αποδεκτή κυρίως από την Αιρετή Διοίκηση, που χρόνια τώρα αναφέρεται στο γεγονός πως το Άνω Βαθύ πρέπει να γίνει το εφαλτήριο για την Τουριστική Αναδιοργάνωση του Ν. Σάμου”.

Φώτο Irene Samorc

 

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin