19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Δήμος

Ο Νίκος Ζάχαρης στους Μυτιληνιούς

Επίσκεψη και συζήτηση στους Μυτιληνιούς

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Σάμου Νίκος Ζάχαρης με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ», ακολουθώντας το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της προεκλογικής τους δραστηριότητας:

Την Παρασκευή 17 Μαΐου το απόγευμα περιόδευσαν στον εμπορικό δρόμο των Μυτιληνιών και συνομίλησαν με τους κατοίκους και καταστηματάρχες, διακινώντας προεκλογικό υλικό. Στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Ελευθερόγλου και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου κ. Πολυκράτη Κωνσταντινίδη και συζητήσαμε τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής Μυτιληνιών.

Στην συζήτηση ακούσαμε τα προβλήματα των Μυτιληνιών από τον πρόεδρο της κοινότητας και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου μας ανέπτυξε την πολύπλευρη δραστηριότητα που έχει ο σύλλογος στα πολιτιστικά δρώμενα (και όχι μόνο), για πολλά χρόνια και χωρίς καμιά επιχορήγηση

Αναλύθηκε ο νέος ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου, μετά την μεταρρύθμιση Κλεισθένη και την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Βασική φιλοσοφία του νόμου είναι να αποδεσμευτούν τα κοινοτικά ψηφοδέλτια από τα κεντρικά ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων. Οι νέες αρμοδιότητες και οι οικονομικοί πόροι που θα διατίθενται για να προγραμματίζει και εκτελεί έργα η κοινότητα, θα δώσει κύρος στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο σώμα διαβούλευσης και αποφάσεων, μετά από γόνιμες προγραμματικές συγκλήσεις και κανένας Δήμαρχος ή αντιδήμαρχος περιοχής δεν θα χρησιμοποιεί το μηχανισμό του Δήμου για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις σε χωριά και προέδρους, που δήθεν πρόσκεινται σε αυτούς.

Related posts

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

admin