20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Ο Νίκος Κακλαμάνης για τα κρούσματα φυματίωσης στη Σάμο (ηχητικό)

Συνέντευξη στο Ράδιο Αρμονία και στον Μάνο Στεφανάκη, έδωσε σήμερα το μεσημέρι, ο αναπληρωτής διοικητής και υπεύθυνος της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Κακλαμάνης, σχετικά με τα κρούσματα φυματίωσης στο Νοσοκομείο Σάμου.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμανη, μέχρι στιγμής, έχει πλήρως τεκμηριωθεί εργαστηριακά, φυματίωση σε έναν αλλοδαπό ασθενή, ο οποίος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου των Αθηνών. Ο ασθενής που μεταφέρθηκε στην Αθήνα κατά την νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Σάμου μετέδωσε τη νόσο σε άλλον αλλοδαπό-ασθενή, που διέμενε στον ίδιο θάλαμο. Για την δεύτερη περίπτωση υποστήριξε οτι ίσως και σήμερα διακομισθεί στην Αθήνα.

Τέλος ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και σε τρίτο περιστατικό, αλλοδαπού από το ΚΥΤ Σάμου, για το οποίο το νοσοκομείο Σάμου είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει φυματίωση. Πιθανά κρούσματα άλλα δυο άτομα τα οποία διέμεναν στην ίδια σκηνή. Υπήρξαν και άλλα τρία παραστατικά που απεδείχθη ότι δεν είχαν φυματίωση.

Όπως προβλέπεi ο κανονισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου λαμβάνονται αυτόματα μέτρα προστασίας του προσωπικού και των ασθενών με την εμφάνιση τέτοιου είδους μολυσματικών ασθενειών.

Ακούστε αναλυτικά για τα περιστατικά στο Νοσοκομείο Σάμου απο τον αναπληρωτή διοικητή και πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Σάμου,κ. Νίκο Κακλαμάνη.

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin