14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Ο Νότης Μηταράκης απο τη Σάμο: Καμία ανοχή σε έκνομες ενέργειες

« Η ανοιχτή δομή στο Βαθύ πρέπει να κλείσει άμεσα μέσα στη χρονιά» δήλωσε ο υπουργός 

«Βιώσαμε δυο δύσκολες ημέρες στη Σάμο» ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επισκεπτόμενος το πρωί της Τρίτης την Σάμο, μετά τα τελευταία επεισόδια και τις φωτιές που ξέσπασαν στο ΚΥΤ του νησιού.

Στη σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάνου Λογοθέτη και των αρχών του νησιού, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ο κ. Μηταράκης εξήρε τους χειρισμούς την ΕΛ.ΑΣ, της ΠΥ Σάμου, της Υπηρεσίας Ασύλου, τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποτελεσματικότητα τους στην διαχείριση της κρίσης, για την προστασία των διαμένοντων στη δομή αλλά και στην προστασία των πολιτών της Σάμου.

Καμία ανοχή σε έκνομες ενέργειες ,τόνισε ο υπουργός, από άτομα τα όποια έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας .

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης , ο κ Μηταράκης, αναφέρθηκε στις 22 συλλήψεις που έχουν γίνει από την ελληνική αστυνομία για τα επεισόδια της Κυριακής και της Δευτέρας στο ΚΥΤ Σάμου, ενώ υποστήριξε ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες της νομοθεσίας.

Ήδη ο ίδιος ο υπουργός, έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Ασύλου για επίσπευση των διαδικασιών ασύλου των συλληφθέντων, με το επιβαρυντικό στοιχείο της έκνομης συμπεριφορά τους που καταγράφεται απο τις  δικογραφίες.

«Η χώρα μας έχει κανόνες», ανέφερε ο υπουργός Νότης Μηταρακης . Επανέλαβε ακόμη μία φορά πως θα κλείσει οριστικά το ΚΥΤ στο Βαθύ ενώ τόνισε πως χάθηκαν 3 μήνες (συζητήσεις, αντιρρήσεις, κατάληψη και κορωνοϊός) επίσπευσης των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας του νέου ΚΥΤ στη περιοχή της Ζερβού. Η ουσιαστική λειτουργία του νέου ΚΥΤ, απ’ ότι όλα δείχνουν, θα πάει για το τέλος του έτους που διανύουμε.

 

 

 

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γ. Στάντζος τόνισε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει αδειάσει το ΚΥΤ στο Βαθύ αφού η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί όπως κατέδειξαν και τα πρόσφατα γεγονότα.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου αλλά και του αντιπεριφερειάρχη στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin