18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου για τις σχολικές μονάδες

Αγαπητοί συνάδελφοι

H ενημέρωση που υπάρχει, μέχρι αυτή τη στιγμή, από τις συναντήσεις του Δ.Σ του Συλλόγου με τους δύο Δημάρχους και τις τεχνικές υπηρεσίες των δύο Δήμων του νησιού, είναι η εξής :

Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Δυτικής Σάμου ξεκινάνε όλα κανονικά .

• Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πλατάνου: έχουν εγκατασταθεί 2 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και το Νηπιαγωγείο.

• Δημοτικό και Νηπιαγωγείο  Κουμεϊκων: Το Νηπιαγωγείο θα ξεκινήσει προσωρινά στον χώρο του, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση στον χώρο του Δημοτικού που έχει βλάβες, ενώ το Δημοτικό Σχολείο θα μεταστεγαστεί σε αίθουσες στην πλατεία του χωριού, κάτω από την κοινότητα.

• Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λέκκας: Η αποκατάσταση του σχολείου ολοκληρώθηκε άμεσα και εάν παραστεί ανάγκη  υπάρχει και η λύση για στέγαση των μαθητών στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

• Δημοτικό Σχολείο Κοντακαιϊκων : έχουν τοποθετηθεί 2 κοντέινερ και η σχολική μονάδα θα λειτουργεί με 2 βάρδιες διδασκαλίας (πρωί και απόγευμα ), αφού το παλιό κτίριο δεν θα χρησιμοποιηθεί καθόλου, λόγω του σεισμού.

• Πορφυριάδα Σχολή, 1ο Δημοτικό Σχολείο  Καρλοβάσου: Τελείωσαν οι  εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου και το σχολείο θα ξεκινήσει κανονικά .

Τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία έχουν ελεγχθεί από την ΚΤΥΠ και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.

ΔΗΜΟΣ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου ξεκινάνε 16 σχολικές μονάδες στον φυσικό τους χώρο , 5 σχολικές μονάδες έχουν ήδη μεταστεγαστεί, ενώ 7 σχολικές μονάδες ξεκινάνε εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως προσωρινή λύση μέχρι να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

– Το Δημοτικό Παλαιοκάστρου θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου.

 – Το Δημοτικό Πυθαγορείου μεταφέρθηκε ήδη στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου.

 Το  Δημοτικό Σχολείο Βαθέος θα κάνει μία εβδομάδα ξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέχρι να βρεθεί λύση για την μεταστέγαση του.

 Το Δημοτικό της Χώρας θα μεταφερθεί στο Δ.Σ  Μυτιληνιών σε απογευματινή βάρδια, προσωρινά μέχρι να λυθεί το ζήτημα της περίδεσης.  Και το Δημοτικό Χώρας και το Δημοτικό Μυτιληνιών θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

– Τα Δ.Σ  Κοκκαρίου και Δ.Σ Παγώνδα θα κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι να αποφανθεί ο μελετητής για την αποκατάσταση των βλαβών.

 Το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου θα κάνουν μία εβδομάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά που δημιουργήθηκε από μετασεισμό.

– Το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου μεταφέρθηκε ήδη  στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και θα στεγαστεί σε δύο αίθουσες κοντέινερ και μία αίθουσα στο ισόγειο του 2ου Ν/Γ Σάμου 

 Το Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου  μεταφέρθηκε στο ισόγειο του 2ου Ν/Γ Σάμου σε αίθουσα που ανήκει στο συστεγαζόμενο 1ο Ν/Γ Σάμου

– Το Νηπιαγωγείο Βαθέος μεταφέρθηκε ήδη σε δύο αίθουσες του   1ου Δημοτικού Σάμου.

– Τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου Χώρας παράμειναν στον χώρο του Νηπιαγωγείου, ενώ το τρίτο τμήμα στον χώρο των προκατασκευασμένων αιθουσών, κάτω από το δημοτικό. 

 Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου συναίνεσε  με τα αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου Χώρας , επισπεύστηκε ο έλεγχος της περιοχής γύρω από το κτίριο του Νηπιαγωγείου, ελήφθησαν  άμεσα μέτρα και ορίστηκε νέος “Χώρος Συγκέντρωσης” για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ανατ. Σάμου.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου συναίνεσε και στο αίτημα να μη μεταφερθεί το τρίτο τμήμα στο Ηραίον  και τροποποιήθηκε η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, με παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου.

Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου, σαν μέλος της επιτροπής Παιδείας , συμφώνησε να δοθεί η Πινακοθήκη σαν προσωρινή λύση διδακτηρίου, μετά τη θετική εισήγηση της επιτροπής καταλληλόλητας, δίνοντας τη δυνατότητα στη Δ/νση Αθμιας να τη χρησιμοποιήσει σαν πρόταση μεταστέγασης για οποιαδήποτε σχολική μονάδα.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα τα δύο αιτήματα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, που έχουν ψηφιστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια και των δύο Δήμων του νησιού μας.

·         Άμεση αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων με επίσημο έγγραφο του Δήμου Δυτικής Σάμου προς το Υπουργείο Παιδείας.

·         Παροχή tablets σε όλους τους πληττόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 Επιπρόσθετα, οι σχολικές μονάδες του νησιού μας έως σήμερα δεν έχουν λάβει καμία επίσημη υπηρεσιακή ενημέρωση σχετικά με την επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας τους, τόσο σε επίπεδο οδηγιών από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα νέα μέτρα πρόληψης και αποφυγής διασποράς του κορωνοιού, όσο και σε επίπεδο συνέχισης της τηλεκπαίδευσης λόγω μη καταλληλόλητας των κτηριακών τους υποδομών.

Θεωρούμε αδιανόητο ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  πριν την επαναλειτουργία των σχολείων να μην έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και κατ’ επέκταση οι μαθητές και οι οικογένειές τους, από την Προϊστάμενη Αρχή μας για τον τρόπο συνέχισης της διδασκαλίας, ώστε να προβούν στον απαραίτητο προγραμματισμό.

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin