18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Πολιτικά

Υπουργός Εσωτερικών Κύπρου: «Συμπαραστεκόμαστε στους αδελφούς Σαμιώτες γιατί βιώνουμε κι εμείς παρόμοια προβλήματα»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μάνο Λογοθέτη, επισκέφθηκε σήμερα τις δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Σάμο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά την επίσκεψη του στις δομές, συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Σάμου με τον Δήμαρχο του νησιού και τον Αντιπεριφερειάρχη. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, είπε ότι η διαπίστωση του είναι πως, όπως η Κύπρος, έτσι και η ακριτική Σάμος αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα από τον αυξημένο αριθμό μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί.

«Καταλαβαίνουμε και συμπαραστεκόμαστε στους αδελφούς Σαμιώτες γιατί βιώνουμε κι εμείς παρόμοια προβλήματα», είπε ο κ. Νουρής.

«Είναι η ώρα, όσοι εκ του ασφαλούς κάνουν κριτικές για τον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού, να εγκύψουν στο πρόβλημα των χωρών πρώτης γραμμής και ιδιαίτερα μικρών νησιών, όπως η Σάμος και η Κύπρος, βοηθώντας με ουσιαστικές παρεμβάσεις και αίσθημα πραγματικής αλληλεγγύης. Ελλάδα και Κύπρος έχουν ανάγκη από πραγματική και όχι φραστική αλληλεγγύη», είπε ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι «τα όσα έχω σήμερα δει, επιβάλλουν την χάραξη μιας ακόμα πιο ξεκάθαρης κοινής γραμμής με την Ελλάδα ώστε να καταστεί δυνατή η προσθήκη των απαραίτητων προνοιών στη νέα κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου για να γίνει πράξη η ισότιμη κατανομή των βαρών».

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, στις δικές του δηλώσεις, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Εσωτερικών στη Σάμο, είπε ότι οι δυο χώρες, Ελλάδα και Κύπρος, δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από το μεταναστευτικό, το οποίο έχει εργαλειοποιηθεί, όπως είπε, από μέρους της Τουρκίας.

Το μεταναστευτικό έχει πλέον εξελιχθεί σε θέμα ασφάλειας και αυτό που ζητούμε, ανάφερε ο Δήμαρχος, είναι να υπάρξει μια στιβαρή πολιτική τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «να διασφαλίζει την ασφάλεια των μονίμων κατοίκων των χωρών μας, τα σύνορά μας και βέβαια τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο απόψε το βράδυ.

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin