16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Παιχνίδια παίζει τουρκική ακτοπλοϊκή εταιρεία στη Σάμο

Προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα της Σάμου από τις κινήσεις τουρκικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που εκτελεί την γραμμή Κουσάντασι- Βαθύ για αλλαγή πύλης εισόδου (λιμανιού ) στο νησί μας στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου,γεγονός που θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία της πόλης.

Ήδη η αντιπεριφέρεια Σάμου αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα της το θέμα αυτό ,ανέλαβε πρωτοβουλία και απέστειλε άμεσα έγγραφο προς το Λιμεναρχείο Σάμου ζητώντας εξηγήσεις αν μπορουν οι τούρκικες ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις να αλλάζουν όποτε θέλουν  την δραστηριότητα τους ,στην προκειμένη περίπτωση από το ένα λιμάνι σε κάποιο άλλο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος σε δηλώσεις του για το θέμα στο Ράδιο Αρμονία και στην Σταματία Ράπτη, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να κατανοήσει ο επιχειρηματίας ότι δεν μπορεί να παίζει με την τοπική κοινωνία που όλα αυτά τα χρόνια τον στηρίζει, απαξιώνοντας με την κίνηση του ένα διεθνές λιμάνι όπως αυτό του Βαθιού.

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στο κράτος τονίζοντας το κράτος βάζει τους κανόνες, δηλώνοντας ταυτόχρονα έκπληκτος οτι ακόμα οι αρμόδιες υπηρεσίες ψάχνουν το νομικό καθεστώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Κουσάντασι έχει μεταβεί επιχειρηματίας απο την Σάμο προκειμένου να έχει συνάντηση με τους υπεύθυνους της πλοιοκτήτριας εταιρείας  για το θέμα αυτό.

 

 

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin