21.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Πανηγυρίζει ο Άγιος Μακάριος Μύλων Σάμου

Το διήμερο 15-16 Μαΐου θα εορτασθεί στους Μύλους, όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με παλαιότατη τοπική παράδοση, η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά Επισκόπου Κορίνθου (1731-1805),ο οποίος τα τελευταία δώδεκα έτη της επίγειας πορείας του ασκήτευσε στον Βροντάδο Χίου,όπου και εκοιμήθη στις 17 Απριλίου 1805.Εις ανάμνηση της διελεύσεώς του μετά τα μέσα του 18ου αιώνα από την περιοχή του ιστορικού χωριού των Μύλων Σάμου ανεγέρθηκε περί το 1825 από τον μοναχό Κωνστάντιο, πνευματικό τέκνο του αγίου, ιερός ναός επ’ ονόματί του, ο οποίος συνδέεται με πλούσια θαυματουργική παράδοση.


Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού της μνήμης του Αγίου,ο οποίος θα λάβει χώρα υπό το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας,έχει ως ακολούθως: Το Σάββατο 15 Μαΐου θα τελεσθεί στις 5 μ.μ. στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Μακαρίου Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μύλων, όπου φυλάσσεται η εφέστιος εικόνα του θαυματουργού Αγίου Μακαρίου.

Την Κυριακή 16 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου στους Μύλους Σάμου,θα ψαλεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στις 7 π.μ. ο Όρθρος και θα επακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσεβίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Μύλων το Ύψωμα της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.Η ευχή όλων μας είναι ο Άγιος Μακάριος να πρεσβεύει αδιάλειπτα στον Κύριο τόσο για τη σωματική και ψυχική υγεία όσο και για την εν Χριστώ αφύπνισή μας, παράλληλα δε να απαλλάξει σύντομα την πατρίδα μας από την παρούσα πανδημία.

Related posts

Δωρεά ενός Σαξοφώνου στη Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin