21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Πανουράκης : Θα είμαι δίπλα σε αυτά που θέλει ο λαός της Σάμου

Στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής :

« Έχουμε ξεφύγει λίγο από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και ειδικά το Βαθύ. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα είναι 3.000-4.000 ή 5.000 χιλιάδες το νέο ΚΥΤ. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που ξεπερνούν τις 7.000 και κυκλοφορούν ανενόχλητοι και ελεύθεροι στην  πόλη της Σάμου.  Αν περιμένουμε μέχρι μέχρι πότε θα κατασκευαστεί το νέο ΚΥΤ ή  πότε θα κλείσει  αυτό που υπάρχει  θα φτάσουμε τους 10.000 στη Σάμο.»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας,  «Η αποσυμφόρηση πρέπει να γίνει άμεσα από την Κυβέρνηση. Μιλάω καθημερινά με τον Περιφερειάρχη μας τον κ. Μουτζούρη είναι δεδομένο πως δεν γνώριζε αριθμούς και αιφνιδιάστηκε με την χωρητικότητα των νέων δομών , μάλιστα ήταν ο πρώτος που είπε πως είναι άδικο για τα νησιά μας. Ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να αντέξει η Σάμος είναι το πολύ 1.700.»

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε  ο κ. Πανουράκης ,

«Επειδή μου αρέσει να είμαι δίκαιος και παρά το γεγονός ότι πλέον δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και είμαι ανεξάρτητος οφείλω να πω πως έχουμε δει προσπάθειες από την σημερινή κυβέρνηση. Είναι θετικό βήμα η νομοθεσία για το άσυλο. Αυτό που πρέπει να αρθεί όμως οπωσδήποτε  είναι η  συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας και ο γεωγραφικός περιορισμός, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση δυστυχώς άφησε ένα πρόβλημα να γιγαντωθεί με εκφράσεις  από τότε Υπουργούς για μετανάστες  « Και τι κάνουν τα παιδιά..,δεν ενοχλούν κανέναν απλά λιάζονται».

Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και είναι αλήθεια πως κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες από την προηγούμενη. Το Βαθύ πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθεί  , να ανασάνει..!

Εάν δεν γίνει αυτό θα απειλεί σοβαρά ολόκληρο το νησί σε λίγο καιρό.  Οι παραιτήσεις δεν έχουν νόημα αυτή την στιγμή. Πρέπει άμεσα όλοι μαζί οι Σαμιώτες ενωμένοι.., συντεταγμένα να αιτηθούμε αρχικά αυτά που θέλουμε και αν δεν ακουστούμε με αντιδράσεις ακόμα και ακραίες μαζικά να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε…, εγώ θα είμαι δίπλα σε αυτά που θέλει ο λαός της Σάμου και θα σεβαστώ τις αποφάσεις τους».

Φώτο Νίκος Δραπανιώτης 

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin