14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Δήμος

Πανούσος, Καραγιάννη και Ευγενικός για το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτ. Σάμου

Αγαπητοί συμπολίτες & συνεργάτες ,

Κρίνουμε ώριμο και σωστό ότι επιβάλλεται την επόμενη μέρα από κάθε δημοτικό συμβούλιο να επικοινωνούμε μαζί σας και να σχολιάσουμε τα σημαντικότερα θέματα ή συμβάντα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας και τα όσα απασχολούν την τοπική μας κοινωνία σε καθημερινό επίπεδο.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο τρόπος επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας θα βρει ανταπόκριση και θα συμβάλλει στην προώθηση και ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεση όλων των συμπολιτών μας να απαντήσουμε και να προωθήσουμε το οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας, του Νησιού μας και του Νομού μας.

Θεωρούμαι ότι αυτή η προσπάθειά μας θα αγκαλιαστεί από όλους τους συμπολίτες μας.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Την Δευτέρα 7/9/2020 έγινε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης όπου κατά πλειοψηφία ή και ομόφωνα ψηφίστηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Τα έργα που συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν εκπονηθεί μελέτες και κοστολογηθεί υπό την προηγούμενη Δημοτική αρχή Δήμου Σάμου και είχε επιτευχθεί η ένταξή τους στον Φιλόδημο, με την θετική ψήφο του δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήσαμε τη μεταφορά των έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Εκείνο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι τα όσα ειπώθηκαν και συζητήθηκαν και κατατέθηκαν στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στα πλαίσια των συζητήσεων σε θέματα εκτός ημερησίας διάταξης.

  1. Αίτημα των 11 συμβούλων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης για τη σύγκληση επείγον Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα «Φράγμα Καρβούνη»

Το Φράγμα Καρβούνη είναι ένα έργο πνοής για το νησί μας το οποίο θα αποτελέσει πνεύμονα ζωής για τον τόπο μας. Μέχρι σήμερα την τελευταία 20ετία μετά από λανθασμένους χειρισμούς από έργο έτοιμο προς δημοπράτηση έχει γίνει έργο πολιτικών αντιπαραθέσεων σε κάθε προεκλογική περίοδο και ξεχασμένες μελέτες σε αρχεία υπηρεσιών. Είναι ένα έργο που το χρωστάμε στον τόπο μας και που πρέπει με δεσμεύσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αφού εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επόμενης περιόδου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ζήσουμε την υλοποίηση του έργου.

  1. Ανοιχτό κολυμβητήριο

14 ολόκληρα χρόνια από την ένταξη του έργου στο εθνικό Πρόγραμμα ‘Ελλάδα 2004’, το 2018 μετά από πολλές γραφειοκρατικές και τεχνικές ταλαιπωρίες περίοδο 2012-2018. Τον Αύγουστο το 2018 με διοικητική παραλαβή παραδόθηκε για χρήση. Από τότε μέχρι σήμερα το κολυμβητήριο Καρλοβασίου παραμένει εκτός λειτουργίας.

Η νέα Δημοτική Αρχή στην ερώτησή μας τι προβλέπεται για την λειτουργία του κολυμβητήριου πρόχειρα και επιφανειακά βολεύτηκε στην απάντηση ότι οι οικονομικές δυσκολίες δεν επιτρέπουν την λειτουργία του κολυμβητηρίου και οι τεχνικές υπηρεσίες θέλοντας να συνηγορήσουν υπέρ της Δημοτικής Αρχής ότι ισχυρίστηκαν ότι το κολυμβητήριο δεν έχει άδεια λειτουργίας .

Το σχόλιο μας για τα παραπάνω που ειπώθηκαν είναι ότι το κολυμβητήριο Καρλοβασίου μια επένδυση που έχει κοστίσει 1500.000 έχει αφεθεί στην τύχη του και οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι φθηνές δικαιολογίες.

Η θέση μας είναι οι εξής: το κολυμβητήριο θα αποτελέσει έναν σπουδαίο και ενεργό πυρήνα αθλητικής δραστηριότητας για όλα τα αθλητικά σωματεία για την σπουδάζουσα νεολαία και για όλα τα παιδιά του νησιού μας, ταυτόχρονα θεωρούμαι την λειτουργία του κολυμβητηρίου ευκαιρία κοινωνικής και πολιτιστικής αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του Δήμου μας και ολοκλήρου του νησιού μας, που μέσα από τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε κοινωνικά και μέσα από το πρίσμα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε καθημερινά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή χωρίς υπεκφυγές να ορίσει ημέρα λειτουργίας του κολυμβητηρίου Καρλοβασίου.

  1. Αγωνία των αθλητικών σωματείων για την προπονητικής τους δραστηριότητα και την οικονομική τους επιχορήγηση λόγω των προβλημάτων που έχει φέρει ο Covid19 στη λειτουργία τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδειχτήκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές υποδομές του δήμου μας σε σχέση με το πλήθος και τις αθλητικές δραστηριότητες που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Η θέση μας είναι η εξής: ερωτούμαι την δημοτική αρχή μήπως τελικά τα 600.000 που δόθηκαν πριν ένα χρόνο μέσω του Φιλόδημος και εγκλωβίστηκαν στην αλλαγή του χορτοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο Καρλοβασίου πρέπει να επικαιροποιήσουμε παλαιότερο σχέδιο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και να φροντίσουμε στον καταμερισμό των παραπάνω χρημάτων για υποδομές στον Δήμο μας. Εξασφαλίζοντας έτσι την άνετη και σωστή άθληση της νεολαίας του τόπου μας.

Ως προς την επιχορήγηση των σωματείων νομίζουμε ότι πρέπει για το κάθε σωματείο ξεχωριστά αφού εξετασθούν οι πραγματικές του ανάγκες για την αναγκαία λειτουργία του να βρεθεί τρόπος ώστε ο Δήμος να συμπαρασταθεί στα αθλητικά σωματεία του τόπου μας. Όπως γινόταν εξάλλου και στα προηγούμενα έτη.

  1. Άγιοι Θεόδωροι ύδρευση αποχέτευση

Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα ειπώθηκαν.

Ζητάμε: άμεση λύση στο θέμα της ύδρευσης της κοινότητας και σχεδιασμού για την διαχείριση των λυμάτων της κοινότητας με κατασκευή δικτύου αποχέτευσης.

Η Άγιοι Θεόδωροι μια από της πιο ωραίες κοινότητες του Δήμου μας πρέπει να ενταχθούν σε πρόγραμμα ανάπτυξης και όχι να έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Λυπούμαστε αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια για τους κατοίκους αυτή της κοινότητας.

Κλείνοντας τους παραπάνω σχολιασμούς και οι τρείς μας δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και όπου μας ζητηθεί πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας στην επίλυση των παραπάνω θεμάτων και σε οτιδήποτε απασχολεί το Δήμο μας.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις μας δεν έχουν αντιπολιτευτικό χαρακτήρα τις κρίνουμε όμως απαραίτητες και πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στην επίλυση των ζωτικών προβλημάτων των συμπολιτών μας.

Με Εκτίμηση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δυτικής Σάμου

Πανούσος Αρτέμης, Καραγιάννη Ιωάννα, Ευγενικός Εμμανουήλ

Related posts

Καρλόβασι: Η σατιρική αναπαράσταση του Σαμιώτικου γάμου

admin

Η ΛΑΣ Δήμου Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ

admin

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατ. Σάμου (πρόγραμμα τριημέρου)

admin

“Κόβει” το νερό ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε καταναλωτές με ανεξόφλητους λογαριασμούς

admin

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατ. Σάμου: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πέτρου Γρύλλου

admin

Υπογραφή ιδρυτικής διακήρυξης «Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Συνάντηση δημάρχου με τον Γ.Γ. Νησιωτικής πολιτικής

admin

Ορκωμοσία νέας Κοινοτικής Συμβούλου

admin

Ψήφιση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin