12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης 93 μεταναστών

 

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης 93 μεταναστών μεταξύ τους και 15 παιδιών, 1 έως 3 ετών, που κρατούνται στο λιμάνι Μαλαγαρίου, πραγματοποίησε χθες στο Λιμεναρχείο Σάμου, αντιπροσωπεία της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου.

«Τα μέλη των δύο φορέων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παραβίαση και άρνηση από την κυβέρνηση, του στοιχειώδους δικαιώματος διεθνούς προστασίας πολιτών τρίτης χώρας, που προστρέχουν στις αρχές της χώρας μας για να υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου», αναφέρουν ενώ παράλληλα διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησής τους στο κρύο. Επιπλέον, ζήτησαν τη στέγασή τους σε κλειστό χώρο και πρόσφεραν μικρή υλική βοήθεια σε παιδικό γάλα, πάνες και μωρομάντηλα για τη φροντίδα των μικρών παιδιών και βρεφών, που τα είχαν άμεσα ανάγκη.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τις λιμενικές αρχές ότι, σύμφωνα με την  Κυβέρνηση, θα μεταφερθούν με αρματαγωγό πλοίο σε κλειστό κέντρο κράτησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να απελαθούν.

«Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών, τονίζουν ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι τα θύματα των πολέμων και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν στους λαούς το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για να κλέψουν τον πλούτο των χωρών τους. Στη συνέχεια τους χρησιμοποιούν στους ανταγωνισμούς μεταξύ τους και τελικά τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στη χώρα μας, στερώντας τους κάθε δικαίωμα που προκύπτει από το διεθνές δίκαιο.

Οι δύο φορείς καλούν το λαό του νησιού μας, να απομονώσει τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία, να δείξει ακόμα μια φορά την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του και να απαιτήσει:

Να εφαρμοστούν οι διεθνείς συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες.

Να πιεστεί η Ε.Ε ώστε να τους δεχτεί αναλογικά στις χώρες – μέλη της.

Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ στα νησιά και στη χώρα, να μην γίνουν νέα, ούτε κλειστά – ούτε ανοιχτά.

Μετά την ταυτοποίηση και καταγραφή τους , να τους δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που δηλώνουν ότι επιθυμούν να πάνε και εκεί να εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου τους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin