18.1 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Παράσταση Διαμαρτυρίας του ΕΚΣ κατά την επίσκεψη Μηταράκη στη Σάμο

Παράσταση διαμαρτυρία πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Τρίτη 23 Μάρτη, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης Μηταράκη στη Σάμο, έξω από το Δημαρχείο Αν.Σάμου.

Η ανακοίνωσή του, ότι τους επόμενους μήνες θα κλείσει το ΚΥΤ του Βαθιού και θα ανοίξει το νέο κολαστήριο στου Ζερβού δεν ξεγελά κανέναν ότι δήθεν θα λυθεί το πρόβλημα. Το νέο στρατόπεδο κράτησης προσφύγων και μεταναστών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εγκλωβισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που βασίζεται απόλυτα στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και σε όλες τις αντιδραστικές διατάξεις και συμφωνίες της Ε.Ε., τις συνέπειες των οποίων βιώνουν με τον πιο άθλιο τρόπο πρόσφυγες και μετανάστες και φυσικά οι κάτοικοι του νησιού.

Σε αυτές βασίζεται και το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε., που ο τσακωμός και τα παζάρια ακόμη και μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε. αφορά μόνο τα αντικρουόμενα συμφέροντα των μονοπωλίων της Ευρώπης και της Τουρκίας και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί την αντιδραστική πολιτική για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Είναι εις βάρος των ξεριζωμένων καθώς και του ντόπιου πληθυσμού.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου αταλάντευτα συνεχίζει τον αγώνα κόντρα στην επικίνδυνη πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., αντίθετα με όσους τα έχουν «διπλώσει» αποδεχόμενοι τον εγκλωβισμό, με θέσεις που χτυπούν τη ρίζα του προβλήματος και δίνουν άμεση ανακούφιση στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας και στους κατοίκους του νησιού.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, το λαό του νησιού μας να δυναμώσουν τον αγώνα με κάθε τρόπο για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους, να κλείσουν όλα τα hotspot, να σταματήσουν τα έργα στου Ζερβού,  Να καταργηθεί η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει και να αποσυρθεί το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.

 

 

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin