19/04/2024
Σαμιακά

Παράταση στους συμβασιούχους στα ΚΥΤ

Παρατείνονται έως το τέλος του έτους, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΚΥΤ και σε δομές φιλοξενίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η παράταση γίνεται «λόγω εξαιρετικών αναγκών» και αφορά στους συμβασιούχους των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Λέρου και Φυλακίου Έβρου, καθώς και των δομών φιλοξενίας Μαλακάσας και Σιντικής Σερρών.

Αναλυτικά :

Με την από 10/08/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 157), παρατείνεται η ισχύς των συμβάσεων εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) -λόγω εξαιρετικών αναγκών- στις δομές φιλοξενίας μεταναστών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η συγκεκριμένη παράταση των συμβάσεων αφορά τους συμβασιούχους των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Λέρου και Φυλακίου Έβρου, καθώς και των δομών φιλοξενίας Μαλακάσας και Σιντικής Σερρών.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα ήδη χορηγηθείσες πιστώσεις στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να χρησιμοποιηθούν για δράσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό/Covid-19 και αποσκοπούν στην προστασία κάθε είδους δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στην επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου για λόγους αποσυμφόρησης των δομών, καθώς και στην ενίσχυση συναφών δράσεων Δήμων ή Περιφερειών. Οι εν λόγω δράσεις εξειδικεύονται και χρηματοδοτούνται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Related posts

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin