16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Παρέμβαση για τις υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων στο πόσιμο νερό

Παρέμβαση για τις υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων στο πόσιμο νερό στις περιοχές Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών και πόλης Σάμου, Κοκκαρίου, Αγίου Κωνσταντίνου μετά από δειγματοληψία του τμήματος υγιεινής της περιφερειακής ενότητας Σάμου, έκανε Την Παρασκευή 25-1-2019, με επιστολή του στο δήμαρχο Σάμου,  ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Σάμου με την Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Τζίχας.

Ολόκληρη η επιστολή με την οποία ζητούνται άμεσα μέτρα έχει ως εξής:

 

«Προς τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΥ

κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως πληροφορηθήκαμε από έγγραφα του Τμήματος Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Α.Π 1602/ 3-1-2019) προς το δήμο Σάμου , σε ελέγχους πόσιμου νερού στις περιοχές Πυθαγορείου , Χώρας, Μυτιληνιών και πόλης Σάμου, Κοκκαρίου, Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου, ανιχνεύτηκαν ΚΟΛΟΒΑΚΤΙΡΙΟΕΙΔΗ σε μη επιτρεπτά όρια και η υπηρεσία υπενθυμίζει την ανάγκη άμεσων μέτρων , όπως έλεγχο δικτύου και πηγών υδροληψίας, συστηματική χλωρίωση, και πινακίδες με την ένδειξη «ακατάλληλο νερό προς πόση».

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε δυο βρύσες απ’ όπου πάρθηκαν δείγματα . Αυτές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Χώρας.

Δυστυχώς δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο , αντίθετα στελέχη της παράταξής σας επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα , μιλώντας για αμφισβητήσιμα στοιχεία. Όμως ακόμη κι’ έτσι να ήταν έπρεπε ο δήμος να πάρει τα προληπτικά μέτρα και να προχωρήσει στους ελέγχους άμεσα, ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανός κίνδυνος για τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών.

Σε κάθε περίπτωση , έστω και τώρα, ζητάμε να παρθούν τα μέτρα που υποδεικνύει η υπηρεσία, να γίνουν επαναληπτικές αναλύσεις και να δοθεί σαφής εικόνα για την κατάσταση στους κατοίκους.

Παράλληλα ζητάμε (έπρεπε ήδη να έχει γίνει), μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, να μοιρασθεί με δαπάνη του δήμου επαρκής ποσότητα εμφιαλωμένου νερού στους δημότες(ιδιαίτερα στα παιδιά των σχολείων) για τις ανάγκες τους.

Περιμένουμε τις ενέργειές σας και την σχετική ενημέρωσή μας γι’ αυτές.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Σάμου

Κώστας Τζίχας

δημοτικός σύμβουλος»

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin