18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Πολιτικά

Παρέμβαση Στεφανάδη για τις ακυρώσεις πτήσεων στην Ικαρία – Τι λέει η ΥΠΑ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι αύριο Πέμπτη 5/8, από τις 07:30 το πρωί ξεκινούν οι πτήσεις – προγραμματισμένες και έκτακτες που αναβλήθηκαν σήμερα – ώστε να ομαλοποιηθεί η κίνηση από και προς τον αερολιμένα Ικαρίας, μετά το αιφνιδιαστικό περιστατικό ασθένειας του τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου που υπηρετεί στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σημειώνεται, ότι η ΥΠΑ, ήδη από σήμερα Τετάρτη, έχει μεριμνήσει για την αντικατάσταση του ασθενούντος υπαλλήλου με άλλον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος έχει ήδη αποσπαστεί από τη Σάμο στην Ικαρία.

Η ΥΠΑ, μέσω του αερολιμενάρχη Ικαρίας, ενημέρωσε άμεσα και συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021 τις αεροπορικές εταιρίες και τις εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο του νησιού για την ασθένεια του υπαλλήλου που είχε ως συνέπεια την ακύρωση των πτήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι επιβάτες για την αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής της πτήσης τους και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί παρέμβαση του Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή,για το θέμα.

Η αιφνίδια ασθένεια του μοναδικού υπηρετούντος ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας (εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου AFIS) δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στο Αεροδρόμιο με αποτέλεσμα ακύρωση πτήσεων.
Η παρέμβαση μας, παράλληλα με τις ενέργειες του Δήμου Ικαρίας, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, είχε άμεση ανταπόκριση. Ο κ. Υπουργός μου υποσχέθηκε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, ότι μέχρι το βράδυ σήμερα θα αποσταλεί αντικαταστάτης.
Το σημαντικότερο, ο κ. Υπουργός μας ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει άμεσα διαδικασίες προμήθειας συσκευών νέας τεχνολογίας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, ούτως ώστε ανάλογα προβλήματα στο μέλλον να αποφευχθούν.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του στην επίλυση του σοβαρού αυτού πρόβληματος.

Related posts

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin