16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Ικαριακά

Παρέμβαση σωματείων του ΕΚΣ στην συγκέντρωση του ΣΕΝΙ στο Νοσοκομείο στον Αγ.Κήρυκο Ικαρίας

Παρέμβαση σωματείων του ΕΚΣ στην συγκέντρωση του ΣΕΝΙ στο Νοσοκομείο στον Αγ.Κήρυκο Ικαρίας στις 12.11

Η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Ανακοινώνεται το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, τα δύσκολα είναι μπροστά. 63.321 κρούσματα, 297 ασθενείς στις ΜΕΘ, εκατοντάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Σήμερα 12 Νοεμβρίου επιβάλλεται να ακουστεί στην Ικαρία, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η φωνή πίσω από τις μάσκες. Η φωνή ενάντια στα σχεδιαζόμενα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, μέτρα που δεν θα φύγουν μαζί με το κορονοϊο αλλά θα παραμείνουν. Μέτρα που δεν αφορούν την υγεία μας μόνο άλλα και όλη τη ζωή μας, αφού όσα περνάνε μπροστά στην πανδημία είναι γενική πρόβα για να μην υπάρχει μετά φωνή που να αντιστέκεται στα σχέδια τους.
Σήμερα με τον ποιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ , που 8 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα Υγείας με τις αναγκαίες κλίνες ΜΕΘ και με την αναγκαία στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, ενώ ακόμα και σήμερα, μέσα στην έξαρση του δεύτερου κύματος, αρνείται να προχωρήσει στην αναγκαία επίταξη των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Έχουν το θράσος να επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας. Όταν είναι οι ίδιοι που (από όποια θέση και αν βρέθηκαν), φρόντισαν να δημιουργήσουν τα «πεπερασμένα όριά του».
Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα, που δοκιμάζεται ο λαός μας, συνεχίζει πιστά την εγκληματική της πολιτική. Αυτή ακριβώς που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού, κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του. Συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά την πανελλαδική κραυγή αγωνίας των εργαζόμενων στην υγεία, των «ηρώων με τα άσπρα». Απόδειξη, η τελευταία τροπολογία που ψήφισε. Ακόμα και τώρα αρνείται να προσλάβει όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, αρνείται να μονιμοποιήσει τους επικουρικούς που υπηρετούν στα νοσοκομεία. Όσο για την «επίταξη του ιδιωτικού τομέα» που προβλέπει η τροπολογία δεν είναι τίποτα άλλο παρά αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα που συνεχίζει ανενόχλητος να θησαυρίζει την περίοδο της επιδημίας, επιδότηση του με κρατικό χρήμα.
Στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τα κενά και οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας του πληθυσμού, εξετάσεις να μένουν πίσω ασθενείς να καθυστερούν να λαμβάνουν τις θεραπείες που χρειάζονται.
Δυστυχώς και στην Ικαρία η κατάσταση δεν είναι διαφορετική αναφέρθηκαν (η θα αναφερθούν στην συνέχεια οι εργαζόμενοι στην Υγεία).

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των γιατρών των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τους κατοίκους των νησιών μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ!

Απευθύνουμε και από εδώ κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 26/11/20 που έχουν εξαγγείλει σωματεία ,Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες

Related posts

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin

Για μια σειρά από μείζονα θέματα ενημέρωσε η νέα διοίκηση του Δήμου Ικαρίας

admin

Το φτωχόπαιδο από την Ικαρία που δημιούργησε μια δυναστεία στην Αυστραλία

admin

Δωρεά κρεβατιών στο Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας

admin