20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Παραστάσεις διαμαρτυρίας την Δευτέρα 25/1 στην Αντιπεριφέρεια  και στο Δημαρχείο Ανατ. Σάμου για τα σχολεία

«Να μη χάσουν τα παιδιά μας ακόμη μια σχολική χρονιά! Τώρα να λυθεί το πρόβλημα στέγασης και μετακίνησης όλων των μαθητών με ασφάλεια», με αυτό το σύνθημα και με συμμετοχή εκπροσώπων πολλών σωματείων, φορέων, και συλλόγων γονέων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για την αποκατάσταση και αποζημίωση των σεισμοπαθών, για την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία του νησιού και κυρίως της Πρωτοβάθμιας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες γιατί δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων από την πανδημία. Δεν προχώρησε σε μειώσεις μαθητών ανά τμήμα, σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, σε τακτικά και μαζικά τεστ, σε στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της επίσης, όπως και των δήμων και της περιφέρειας, που στη Σάμο υπάρχουν παιδιά που δεν πάνε ακόμη σχολείο λόγω ζημιών που προκάλεσε ο φονικός σεισμός γιατί δεν έχουν σταλεί οι αναγκαίες προκατασκευασμένες αίθουσες, δεν έχουν εξασφαλίσει επαρκείς, ασφαλείς και κατάλληλες αίθουσες για την προσωρινή μετεγκατάσταση, συγκοινωνίες για την μετακίνησή όλων των παιδιών.

Η αγανάκτηση μας πρέπει να γίνει δύναμη συντονισμένου, μαζικού και διεκδικητικού αγώνα όλων των γονιών και των κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των μαθητών του νησιού μας.

 

Όλοι στις Παραστάσεις Διαμαρτυρίας:

Δευτέρα 25 Γενάρη στις 10:00 το πρωί στην Αντιπεριφέρεια  και αμέσως μετά στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Τετάρτη 27 Γενάρη στις 12.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Δυτικής Σάμου

 

Απαιτούμε να σταματήσει πια η κοροϊδία!

–       Να λυθούν τα ζητήματα της άμεσης λειτουργίας των σχολείων με κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια των μαθητών.

–        Να έρθουν εδώ και τώρα προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία που υπάρχει μεγάλη ανάγκη, παίρνοντας υπόψη η ανάγκη για 15μελή τμήματα.

–        Να δρομολογηθούν λύσεις για την επισκευή των σχολείων και για τη ανέγερση νέων σχολικών και σύγχρονων μονάδων για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) με ευθύνη του κράτους.

–        Να λυθεί άμεσα το μεταφορικό πρόβλημα όλων των μαθητών πχ Παλαιοκάστρου, Χώρας, Μαραθοκάμπου με μίσθωση των απαραίτητων οχημάτων.

–        Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να γίνει πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας.

–        Τακτικά και δωρεάν τεστ σε όλους.

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin