21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Παραχώρηση οικίσκου για τις ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών Δυτικής Σάμου

Μετά το αίτημα του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου με Αρ.Πρωτ. 41 της 08 Δεκ. 2020 που αφορούσε σε παραχώρηση οικίσκου προκειμένου να τοποθετηθεί σε χώρο της πόλεως Καρλοβάσου, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Παράρτημα των κεντρικών γραφείων τους που βρίσκονται στην πόλη της Σάμου με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολύτεκνων οικογενειών Δυτικής Σάμου, Φούρνων και Ικαρίας, άμεσα ανταποκρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης ο οποίος στην απαντητική επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα πραγματοποιήσει το αίτημά τους με την έλευση του νέου έτους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γενικός Γραμματέας στηρίζει εμπράκτως τις πολύτεκνες οικογένειες των νησιών μας.

Η επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων με το σχετικό αίτημα

Σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογός μας καλύπτει τις πολύτεκνες οικογένειες Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων, το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί αυξημένα προβλήματα λόγω της απόστασης τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα. Συγκεκριμένα στην Ικαρία διαβιούν 200 πολύτεκνες οικογένειες, στους Φούρνους 45, στην Ανατολική Σάμο 200 και στη Δυτική Σάμο 230.

Προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των οικογενειών και ειδικότερα της Δυτικής Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων τόσο σε διανομή τροφίμων, θεώρησης ταυτοτήτων αλλά και άμεσης παραλλαβής πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας το οποίο εκδίδεται από τη Συνομοσπονδία μας (ΑΣΠΕ), ενέργειες οι οποίες δυσχεραίνονται ιδιαιτέρως μετά την πανδημία αλλά και τον φονικό σεισμό, αναγκαιοί όπως μας συνδράμετε με έναν οικίσκο (για παράρτημα του συλλόγου) ο οποίος θα τοποθετηθεί στην πόλη του Καρλοβάσου σε προσβάσιμο χώρο που θα μας  υποδειχθεί από το Δήμο Δυτικής Σάμου ώστε με το μικρό πλοίο που εξυπηρετεί τα δύο νησιά να πραγματοποιούνται έγκαιρα οι προαναφερθείσες ενέργειες.

Ο σύλλογός μας έχει υποβάλλει στο πρόσφατο παρελθόν αίτημα για στέγαση στο Δήμο Δυτικής Σάμου το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin