21.9 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σάμου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Σημαντικές παρεμβάσεις για πολλά λαϊκά προβλήματα έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 26-9-2018.

  • Τόνισαν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την πλημμελή λειτουργία του ΧΥΤΑ στα ζητήματα της ταφής των απορριμμάτων και την πυροπροστασία με συνέπεια να είναι ευάλωτος σε κάθε πυρκαγιά στη περιοχή , με επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από τους καπνούς και τις βλαβερές ουσίες που εκλύονται, καθώς και τον κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα από την καταστροφή της μεμβράνης προστασίας του ΧΥΤΑ. Ζήτησαν να παρθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης, σύστημα πυρασφάλειας και αντιπυρικής ζώνης και εντατικούς ελέγχους των πόσιμων νερών (γεωτρήσεις, πηγές) της περιοχής.
  • Κατήγγειλαν ότι η δημοτική αρχή έχει προσχωρήσει στη συζήτηση μεταφοράς του χοτ σποτ σε άλλη περιοχή του νησιού, γεγονός που όπως είπαν αποδείχνεται από την επιστολή του δημάρχου με την οποία ζητείται η συναίνεση του λαού του νησιού, σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Αυτή η τακτική επισήμαναν οδηγεί σε μονιμοποίηση του διπλού εγκλωβισμού των προσφύγων – μεταναστών , με άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και με τις γνωστές συνέπειες για το νησί. Επανέλαβαν ότι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση από το 2015 τάχθηκαν κατά του διπλού εγκλωβισμού , ενώ στην ίδια θέση παραμένουν και σήμερα απαιτώντας να κλείσουν τα χοτ σποτ στα νησιά. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μεταφέρονται και να καταγράφονται στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες συνθήκες και να μεταφέρονται με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους.
  • Κατέθεσαν αναφορά σχετική με τα εκρηκτικά προβλήματα του Νοσοκομείου Σάμου, όπως περιγράφονται στην κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών. Με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και στα αιτήματά τους και αποφάσισε να σταλεί η αναφορά με τα αιτήματα των εργαζομένων και των γιατρών στην κυβέρνηση και στα κόμματα της Βουλής πλην της εγκληματικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του Γηροκομείου Σάμου κατά 50% για την κάλυψη σοβαρών αναγκών , ζήτησε με πρότασή της η Λαϊκή Συσπείρωση έναντι του 10% που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή και τελικά ψηφίστηκε. Η άρνηση του 50% αιτιολογήθηκε με την ανεπάρκεια του δημοτικού προϋπολογισμού και την απαγόρευση υπέρβασής του με βάση την κυβερνητική πολιτική. Αυτή τη στιγμή από το Γηροκομείο λείπουν απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, νοσηλευτικό προσωπικό, ξενοδοχειακός εξοπλισμός , ενώ από τον Ιούλη 2018 βρίσκεται εκτός λειτουργίας ο λέβητας που παρέχει ζεστό νερό στο ίδρυμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ατομική καθαριότητα των γερόντων και γενικότερα του Γηροκομείου.
  • Με την ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την επιχειρούμενη κατασκευή δρόμου μέσα στην κοίτη ρέματος στον Παγώνδα, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση της παράταξής μας, ότι πρόκειται για επικίνδυνη προχειρότητα που έχει ψηφοθηρικό σκοπό, αφού οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου δήλωσαν άγνοια για το «έργο». Αντίθετα ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αποκάλεσε το ρέμα , μια «σούδα» που δεν προκαλεί κανένα κίνδυνο. Τελικά μετά την επιμονή της Λαϊκής Συσπείρωσης η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει καμιά επέμβαση χωρίς τεχνική έκθεση που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
  • Σημαντική και καίρια ήταν η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο θέμα της αποκατάστασης της βατότητας του αγροτοδασικού οδικού δικτύου, η οποία κάθε χρόνο γίνεται κατά κύριο λόγο με ανάθεσή της σε εργολάβους. Οι παρεμβάσεις -κατήγγειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης – χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και κακοτεχνίες που με τις πρώτες βροχές επιδεινώνουν τα προβλήματα, καταστρέφοντας κτήματα και άλλα τμήματα του δικτύου. Απαίτησαν από τη δημοτική αρχή να πληροφορήσει επίσημα το σώμα για τα μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος , τις επισκευές που χρειάζονται, να προχωρήσει στην αποκατάστασή τους και να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το έργο της αποκατάστασης από την επόμενη περίοδο.
  • Την συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής Κάμπου Μαραθοκάμπου που αγωνίζονται να μην εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας εντός του οικισμού (σε ξενοδοχείο), εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το θέμα θα εξεταστεί ολοκληρωμένα σε επόμενη συνεδρίαση.
  • Ακόμη, την ένταξη της αποκατάστασης και ανάδειξης των παλιών πλυσταριών του Μαραθοκάμπου σε σχετικό πρόγραμμα του LEADER, όπως ζητούν οι Σύλλογοι και η Λαϊκή Επιτροπή του χωριού, πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το αίτημα θα εξεταστεί.
  • Με άλλες ερωτήσεις και παρεμβάσεις η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε ακόμη μια φορά την επισκευή του αγροτικού ιατρείου Παλαιοκάστρου και την κατασκευή στεγάστρου στη στάση του ΚΤΕΛ για την προστασία μαθητών και επιβατών.
  • Την πυροπροστασία του οικισμού Βουρλιωτών με τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στα νότια του χωριού (πάνω γειτονιά).
  • Την καθημερινή επιστασία των έργων που γίνονται στους Μυτιληνιούς και τα οποία προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του χωριού και στην ασφάλεια των κατοίκων.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin