21.9 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

 Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου κατέληξε ομόφωνα σε Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών, με την ευκαιρία της 24ωρης απεργίας τους για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, υιοθετώντας τα αιτήματά τους και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του.

-Παρέμβαση με πρόταση ψηφίσματος έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συζήτηση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με το οποίο καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση στις συγκοινωνίες και την απομόνωση του νησιού μας επισημαίνοντας ότι, «επιβάλλεται η εξασφάλιση σύγχρονων, ασφαλών, γρήγορων και φθηνών συγκοινωνιών ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών κι όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων της ακτοπλοΐας». Στα αιτήματα του ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογραμμίζονται:
Καθημερινή σύνδεση από και προς τον Πειραιά και τα νησιά του νομού μας καθώς και τακτική σύνδεση με τη Βόρειο Ελλάδα όλο το χρόνο.
Προσέγγιση και στα δύο λιμάνια της Σάμου
Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για επιβάτες και πλήρωμα.
Μείωση των εισιτηρίων κατά 50%
Διατήρηση και διεύρυνση των εκπτώσεων των εισιτηρίων στις ευπαθείς ομάδες (συνταξιούχους, ανέργους, πολυτέκνους κ.α.)
Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές , στρατιώτες, ΑΜΕΑ
Δουλειά με δικαιώματα και ασφάλεια για τους ναυτεργάτες.

-Δεκτή έκανε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου την πρόταση που είχε απευθύνει με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση, να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με θέμα την αποκατάσταση λειτουργίας του Βιολογικού καθαρισμού πόλης Σάμου. Η σύσκεψη θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες.
Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων, έγινε απόπειρα ενημέρωσης, η οποία τελικά διακόπηκε, σχετικά με την αποκατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού του βιολογικού μέχρι το αντλιοστάσιο στο Καλάμι, μήκους 3300 μέτρων.
Συγκεκριμένα, τέθηκε σε αμφισβήτηση παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ζητήσει την ένταξη του έργου αποκατάστασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», με συγκεκριμένη τεχνική ενίσχυσης του υπάρχοντος αγωγού. Έργο το οποίο θα είχε βραχύ χρόνο αποπεράτωσης, χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση και όχληση της πόλης.
Στη διακοπείσα σύσκεψη προτάθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, να επανεξεταστεί η απόφαση του Δ.Σ, με την ανάθεση σε επιτροπή καθηγητών του ΕΜΠ, πραγματογνωμοσύνης σχετικά με την κατάσταση του αγωγού και γενικότερα του έργου και του τι πρέπει να γίνει.

-Αποτελέσματα είχε η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την προστασία και την υγιεινή των εργαζομένων του δήμου και ειδικότερα των εργατών καθαριότητας. Όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος κ. Διονυσίου, απαντώντας στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δήμος προχωρά στην κατασκευή νέου αμαξοστασίου στα πρώην δημοτικά σφαγεία στη Βλαμαρή όπου προβλέπονται από τη μελέτη όλοι οι χώροι αποδυτηρίων και ενδιαίτησης του προσωπικού. Ωστόσο όπως επισημάνθηκε από την παράταξή μας θα μπορούσε προσωρινά να λυθεί το πρόβλημα των αποδυτηρίων με την εγκατάσταση προκατασκευασμένοθυ7 οικίσκου (κοντέϊνερ)
Επίσης, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, συμφωνήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου η χορήγηση των εμβολίων που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι και στάλθηκαν από το δήμο οι καταστάσεις προσωπικού για να προγραμματιστεί η διαδικασία εμβολιασμού..
Ακόμη έγινε σύμβαση με Τεχνικό Ασφαλείας, ενώ άκαρπη ήταν η πρόσκληση για σύμβαση με γιατρό εργασίας, αφού δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

-Ερώτηση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο δήμο σχετικά με την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση. Με την ερώτηση επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών αρχών που προσπαθούν με ευκαιριακές παρεμβάσεις να σκεπάσουν το πρόβλημα, όσο και όλων των κυβερνήσεων που μετέφεραν την αρμοδιότητα στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τη συγκεκριμένη σοβαρή δραστηριότητα.
Από τη μια είναι η απανθρωπιά με την οποία αντιμετωπίζονται τα αδέσποτα ζώα και από την άλλη οι κίνδυνοι που υπάρχουν από την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους , υπογράμμισε η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας ότι πληθαίνουν καθημερινά οι διαμαρτυρίες δημοτών για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται.

Related posts

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin