17.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Περιοδείες και συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ

Με περιοδείες στο Άνω Βαθύ και στο Παλαιόκαστρο, συνεχίστηκε τη Δευτέρα και Τρίτη (13&14/5) η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Τζίχα , ενώ παράλληλα κλιμάκια υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων περιόδευσαν στο Πυθαγόρειο και τον Παγώνδα.

Το θετικό κλίμα και οι δηλώσεις στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ από κατοίκους της περιοχής υπογραμμίζουν τις μεγάλες δυνατότητες για την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην Ανατολική Σάμο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Τις τελευταίες μέρες από ορισμένες παρατάξεις επανέρχεται το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού, με θέσεις και προτάσεις που απέχουν πολύ από το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης των φορέων του νησιού και του δημοτικού συμβουλίου. Οι «νέες» προτάσεις μιλούν και πάλι για την κενή περιεχομένου «αποσυμφόρηση» και την «καλή διαχείριση» του προβλήματος με τη λειτουργία του νέου Hotspot που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή υποχώρηση και υποταγή στις κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ε.Ε και της κυβέρνησης, οι οποίες προκάλεσαν και εντείνουν τον εγκλωβισμό χιλιάδων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εξαθλίωσης, στα νησιά και στη χώρα, σε άθλιες συνθήκες.

Εμείς επιμένουμε στη μόνη ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, να ανακουφίσει τα νησιά και να είναι σύμφωνη με τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών. Επιμένουμε στο πλαίσιο διεκδίκησης της μεγάλης Πανσαμιακής συγκέντρωσης της 7ης Φλεβάρη:

Να κλείσουν όλα τα Hotspots στα νησιά. Να μην γίνει νέο στη Σάμο. Μεταφορά όλων των υπηρεσιών ασύλου στην ηπειρωτική χώρα. Εκεί να μεταφέρονται οι πρόσφυγες και μετανάστες και να εξετάζονται οι αιτήσεις τους. Να τους δίνονται σύντομα τα χαρτιά για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ως δημοτική αρχή θα οργανώσει και θα ενισχύσει με κάθε μέσο τον αγώνα σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Όλες οι άλλες λύσεις διαιωνίζουν και εντείνουν τον εγκλωβισμό , την αθλιότητα και τα προβλήματα που αντικειμενικά προκαλούνται στα νησιά μας».

Oι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου στο Βαθύ, πλατεία Πυθαγόρα στις 20:00 και την Τρίτη 21 Μαΐου στο Καρλόβασι, στην πλατεία Καρλοβάσου στις 20:00. Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα χαιρετήσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Κώστας Τζίχας και Βασίλης Κοσμάς καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin