16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Περιφερειακά

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προς Τσίπρα : «Δεν μας Ακούτε»

Δεν μας ακούτε». Έτσι έκλεισε την ομιλία της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στο 14ο Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση που έγινε στη Μυτιλήνη, με την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στην ομιλία της η Χριστιάνα Καλογήρου αποτύπωσε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και με έμφαση υπογράμμισε την επείγουσα αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν τα εξής 2 μεγάλα ζητήματα:

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Όπως είπε αυτό αποτελεί αναγκαία και ανυπέρβλητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη στα νησιά μας.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ειδικότερα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών Ασύλου. Στην ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών. Στην ανάγκη φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων. Στον έλεγχο και συντονισμό της λειτουργίας των ΜΚΟ.

Κλείνοντας την ομιλία της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είπε τα εξής:

«….Αυτή είναι μια εικόνα, μια περιγραφή. Η περιγραφή μιας πραγματικότητας που είναι πάντα άλλο να την παρατηρείς, και άλλο να τη βιώνεις. Άλλο να συζητάς γι’ αυτήν και άλλο να τη ζεις στην καθημερινή της διάσταση. Γι’ αυτό θα έλεγα, κύριε Πρόεδρε, μιλώντας από εδώ, μεταφέροντας και διερμηνεύοντας τη φωνή, την ανησυχία, την αγωνία, την αγανάκτηση, ακόμη και τον φόβο του τόπου μας που ποικιλότροπα δοκιμάζεται, θα έλεγα, κύριε Πρόεδρε, «Δεν μας Ακούτε».

 Δεν μας ακούτε, κύριε Πρόεδρε, με την προσοχή που πρέπει, με το ενδιαφέρον που επιβάλλεται, με την προσήλωση που απαιτεί η στιγμή.

 Έχουμε συχνά όλοι εμείς εδώ την αίσθηση ότι αυτό που εμείς βιώνουμε μοιάζει καμιά φορά σαν ξένο, σαν ξένο και μακρινό. Και αυτό δεν έχει αναφορά ειδικά στο πρόσωπό σας. Στην Κυβέρνηση της Χώρας απευθύνομαι, που πολλές φορές ό,τι φεύγει από την επικαιρότητα παίρνει μαζί και την προσοχή της.

 Κυρίες και κύριοι, όπως σημείωσα περήφανα πριν από λίγο, θα το επαναλάβω και εδώ. Το Βόρειο Αιγαίο είναι η δύναμη των ανθρώπων του. Όπως και χθες έτσι και σήμερα, πορεύονται, πορευόμαστε, με μαχητικότητα, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Με τις αρχές μας σταθερές και τις αξίες μας οδηγό».

 

Related posts

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin

Ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Φούρνους

admin