22.9 C
Σάμος
16/04/2024
Περιφερειακά

Περιφερειακό Συμβούλιο: Έγκριση ένταξης νέων μελετών για έργα υποδομών για τα νησιά του Ν. Σάμου

Πληθώρα ένταξης νέων μελετών για έργα υποδομών που αφορούν τα νησιά του Νομού μας,  εγκρίθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος. Μελέτες που η ωρίμανσή τους εξασφαλίζει την ετοιμότητα της Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων σε χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποίησης  δράσεων με ορίζοντα δεκαπενταετίας.

Παράλληλα εγκρίθηκαν 150.000,00 € που θα δοθούν με προγραμματική σύμβαση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΌΣΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠ. ΔΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΔΑ-ΣΠΑΘΑΡΑΙΟΙ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΩΝΔΑ ΣΑΜΟΥ». Για την αντιπλημμυρική προστασία εγκρίθηκαν δράσεις για την οριοθέτηση των ρεμάτων ¨Λιόλια¨ στον Ηραίο και ¨Φουρνιώτικο¨ στο Καρλόβασι.

«Με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη και άμεση αποδοχή από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, εγκρίθηκε το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΛΑΚΟΣΚΕΠΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ¨ΛΙΟΛΙΑ¨ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΗΡΑΙΟΥ» που θα εκτελεσθεί εντός του πολεοδομικού ιστού.

Θα ήταν όμως απρέπεια εκ μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε δημόσια τον διοικητή της 79ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Γκρέτσα, που ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Αντιπεριφέρειας διάθεσε μηχανήματα έργων για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών του νησιού μας, όπου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας το τελευταίο διάστημα επιχειρούν σε ρέματα. Ο κ. Ταξιάρχος πέραν των υπηρεσιακών καθηκόντων του, αναδεικνύεται  σε πραγματικό φίλο των Σαμιωτών, καθώς σε αιτήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, ενεργεί με σύνεση και ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Σάμου, Βασίλης Πανουράκης .

 

Related posts

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin

Ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Φούρνους

admin

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην IFE LONDON 2024

admin

Συνέδριο για την ποίηση της Σαπφούς ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Θεσσαλονίκη

admin