20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Πλακιωτάκης: Στόχος μας η μόνιμη και σταθερή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο

Η μόνιμη και σταθερή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο είναι μέσα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, εντός του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου πρόκειται να ανακοινωθούν οι νέες πολυετείς συμβάσεις, χρηματοδοτούμενες από το Ταμείο Παρακαταθηκών και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων που θα συνδυαστούν με τη δρομολόγηση νέων πλοίων.

Η Θεσσαλονίκη ως μητροπολιτικό κέντρο της Β. Ελλάδας και των Βαλκανίων πρέπει να έχει κομβικό ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές, σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης. Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργεί η γραμμή με το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε η έναρξη της ακτοπλοϊκή σύνδεσης με τις Σποράδες.

“Στο σχεδιασμό του υπουργείου είναι η μόνιμη και σταθερή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο και αυτό θα γίνει μέσα στο πλαίσιο των πολυετών συμβάσεων που ήδη δρομολογούν. Αυτό θα συνδυαστεί με τη δρομολόγηση νέων πλοίων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει μόνιμη σύνδεση με το Αιγαίο” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής με τις Σποράδες. ” Η επιτυχία και η εξέλιξη της πόλης είναι πάντα στη θάλασσα στο λιμάνι της πόλης. Είναι κάτι που ζητούσε η πόλη μας, που είχε ανάγκη η Β. Ελλάδα” τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας για την αξιοποίησης πρώτης προβλήτα. “Κάποια κτήρια έχουν παραχωρηθεί για χρήσης στον δήμο και σε συνεργασία θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλους τους χώρους ώστε η Θεσσαλονίκη να αξιοποιήσουν το θαλάσσιο μέτωπο” ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως αναλήφθηκαν δεσμεύσεις από τον υπουργό για έργα στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και την αξιοποίηση του επιβατικού σταθμού.

Τον υπουργό συνόδευε ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Κυριαζόπουλος Ευάγγελος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γ.γρ. του δήμου Ευθύμης Φωτόπουλος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαριά Καραγγιάνη.

Πηγή: :voria.gr

Related posts

Τραυματισμός ατόμου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο

admin

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Καρλόβασι

admin

25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Σάμου

admin

Με 17 αστυνομικούς και 50 δόκιμους αστυφύλακες ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

admin

Διακομιδή ασθενούς από το λιμάνι της Θύμαινας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου

admin

Θάνατος αλιεργάτη σε ιχθυοκαλλιέργειες στη Χίο

admin

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Σάμο, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια

admin

Γ. Παππάς – «30 Μαρτίου ξεκινά η έκδοση γρήγορης βίζα σε Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο»

admin

Γραφεία Ταυτοτήτων: Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε 81 αστυνομικές υπηρεσίες

admin