24.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Ποιοι προορισμοί και γιατί θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από προσφορά το 2021

Το 2021, περισσότερο από ποτέ, θα ισχύσει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, με τις ειδικές συνθήκες που επιβάλλονται από τον κορωνοϊό να περιορίζουν σημαντικά την προσφορά με την προοπτική να απελευθερωθεί μετά το εμβόλιο, και με τη ζήτηση, όπως όλα δείχνουν, να είναι αυξημένη, μετά τα νέα για την κυκλοφορία του εμβολίου και λόγω της αναβολής των διακοπών το 2020.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η προσφορά δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στη ζήτηση, περιορίζοντας τις επιλογές των ταξιδιωτών.

Το 2021 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και για άλλον ένα λόγο, καθώς, υπό κανονικές συνθήκες, οι ταξιδιώτες μπορούσαν να εντοπίζουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο για το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, όμως φέτος πολλοί ανέβαλλαν τις διακοπές του 2020 για το 2021, σε παρόμοιες ημερομηνίες, δημιουργώντας ασφυξία στις επιλογές.

Επιπλέον, δεν είναι μόνο οι μήνες της υψηλής σεζόν που μπορεί σύντομα να εμφανίζονται «sold out» αλλά και ο Σεπτέμβριος, για τον οποίο οι αναζητήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές, σύμφωνα με την Peter Sommer Travels, με το 63% των κρατήσεων τον Ιούλιο του 2020 να αφορούν ταξίδια τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι ταξιδιώτες τηρούν στάση αναμονής και πολλοί θα κάνουν κρατήσεις αργότερα μέσα στο 2021 προκειμένου να ταξιδέψουν σε μια περίοδο όπου η υγειονομική κατάσταση θα είναι πιο ήπια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Telegraph εντόπισε τους προορισμούς για τους οποίους θα πρέπει οι Βρετανοί να βιαστούν για να προλάβουν τη διαθεσιμότητα, σε πτήσεις, σε διαμονή και σε κρουαζιέρες, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελλάδα.

Νησιά του Αιγαίου

Ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού θα είναι φανερός στα δρομολόγια πτήσεων επιστροφής και στη μειωμένη πρόσβαση σε ορισμένους προορισμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και η Σάμος, η οποία προς το παρόν θα έχει μία απευθείας πτήση την εβδομάδα από το Ην. Βασίλειο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021, ουσιαστικά μειώνοντας στο μισό τη χωρητικότητα του 2019.

Η διαθεσιμότητα είναι ήδη μειωμένη για τους μήνες της υψηλής σεζόν, σύμφωνα με την Ghislain Sireilles από τη βρετανική Cachet Travel, παρότι, όπως επισημαίνει, υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα στα Princess Tia Studios, ένα συγκρότημα 14 αυτοεξυπηρετούμενων μονάδων στις νότιες ακτές. Μια εβδομάδα διαμονής τον Αύγουστο ξεκινά από 1.138 λίρες το άτομο, με πτήσεις από το Γκάτουικ.

Η ζήτηση για τις κρουαζιέρες Σεπτεμβρίου της Peter Sommer Travels δεν θα αποκλείει νέες κρατήσεις. Εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες για το ταξίδι 8 διανυκτερεύσεων από την Κω στην Πάτμο που έχει προγραμματιστεί για τις 19-26 Σεπτεμβρίου (από 2.875 λίρες το άτομο) και για την 15νθήμερη κρουαζιέρα στις Κυκλάδες που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου (από 4.525 λίρες το άτομο), όμως οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να καθυστερήσουν να προβούν σε κράτηση. Οι πτήσεις δεν περιλαμβάνονται στις τιμές.

Οι υπόλοιποι προορισμοί στους οποίους μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την προσφορά είναι…

Λάπλαντ

Μαγιόρκα

Κiότο

Τόκιο

Σεϋχέλλες

Μαρόκο

Ρουάντα

Τανζανία

Ανταρκτική

Δούναβης

Ευρωπαϊκά ταξίδια | The “Orient Express”

Camino de Santiago

Κορνουάλη

Μάτσου Πίτσου

Χιλή

Τσερμάτ

Αλάσκα

Related posts

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin