21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

“Πορεία Ευθύνης”-Ανοικτή επιστολή

Ανοικτή επιστολή προς συνδημότες έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη “Πορεία Ευθύνης” με επικεφαλής, υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον Αντώνη Σίμο. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα η ιδιαιτέρα πατρίδα μας, η Σάμος, περνά μέσα από μία περίοδο αβεβαιότητας και μεγάλων προκλήσεων. Τις προκλήσεις αυτές οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε άμεσα, εάν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Φυσικά τίποτα δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια και φυσικά η ελπίδα βρίσκεται στην πράξη, στο αποτέλεσμα της σκληρής και συλλογικής προσπάθειας και όχι στα λόγια.

Στο νησί μας βλέπουμε ότι υπάρχει έλλειμμα συνεργασίας, λόγω των κατεστημένων νοοτροπιών, αλλά και των μικροκομματικών και προσωπικών συμφερόντων, που δεν επιτρέπει να καρποφορήσουν οι καινοτόμες ιδέες και οι πρωτοπόρες, αντισυμβατικές προτάσεις των νέων ανθρώπων.

Αυτά τα δεδομένα της στασιμότητας οφείλουμε να τα αλλάξουμε και να κάνουμε σοβαρές τομές. Αν κάτι χρειαζόμαστε στον τόπο μας, είναι να σκεφτούμε και να πράξουμε έξω από τα συνηθισμένα, έξω από τα αναμενόμενα, με σχέδιο και πρόγραμμα, που να ενώνει και να μην αφαιρεί τις δυνάμεις όλων αυτών που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

Στην κατεύθυνση λοιπόν αυτή αποφασίσαμε, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τις κοινές ιδεολογικοπολιτικές μας αφετηρίες, να δημιουργήσουμε το συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ», για τον Δήμο της Ανατολικής Σάμου. Έτσι δημιουργήσαμε ένα συνδυασμό ιδεολογικά συμπαγή, με σαφή και διάφανο προσανατολισμό και με ξεκάθαρο, σαφές και καινοτόμο ρεαλιστικό πρόγραμμα, που να καλύπτει όλους τους συμπολίτες μας. Με αυτόν το συνδυασμό ζητάμε να διεκδικήσουμε τη Δημοτική Αρχή, για να μπορέσουμε κάτω από σκληρή προσπάθεια να δώσουμε λύσεις σε όλα τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, με σοβαρότερο όλων το μείζον θέμα του μεταναστευτικού.

Μας ρωτάτε γιατί να πρέπει να υπάρχουν έξι συνδυασμοί, αφού και οι έξι ζητούν το καλό του τόπου.

Επί της αρχής σας απαντάμε γιατί αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία, γιατί απλά δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη και την ίδια πολιτική σκέψη, γιατί απλά αρνούμαστε να υποτασσόμαστε στις μειοψηφίες. Δευτερευόντως, σας λέμε ότι εμείς κατεβαίνουμε στις εκλογές με διαφορετικά κριτήρια. Δηλαδή δεν κατεβαίνουμε να υπηρετήσουμε προσωπικά συμφέροντα, ούτε συμφέροντα ημετέρων, ούτε ζητάμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια των επιχειρήσεών μας, αλλά ζητάμε να υπερασπίσουμε αποκλειστικά και μόνο τα δίκαια των συμπολιτών μας. Τέλος σας λέμε ότι δεν τρέξαμε να δημιουργήσουμε έναν ευκαιριακό συνδυασμό, καλώντας στο ψηφοδέλτιο όλους τους πολιτικά άστεγους, αυτούς που ασχολήθηκαν στο παρελθόν με τα κοινά από διάφορες κομματικές θέσεις και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους και που η πολιτική τους διαδρομή έχει προ πολλού τελειώσει. Εμείς δεν ζητήσαμε υποψηφίους μέσα από ένα θολό και ασαφή κοινωνικά και πολιτικά τοπίο, αλλά ζητήσαμε ως επί το πλείστον νέους υποψηφίους με ξεκάθαρη άποψη και με κοινό στόχο, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε το συμφέρον των συμπολιτών μας και να κάνουμε σοβαρές τομές και αλλαγές προκειμένου να ανεβάσουμε την ποιότητα της ζωής τους.

Γι’ αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να κατέβουμε στις προσεχείς εκλογές ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ και να πορευτούμε ενωμένοι χωρίς μισόλογα και υποσχέσεις, αλλά με εντιμότητα, με αξιοπρέπεια και με ειλικρίνεια μέχρι την τελική εκλογική νίκη.

Τέλος, πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι «δήμος» είστε εσείς, είμαστε εμείς, είμαστε όλοι εμείς μαζί. Δήμος είναι καθαρά δική σας δημοτική επιχείρηση και δεν είναι κτήμα των ολίγων, ούτε του ενός. Γι’ αυτό και πρέπει να ασκήσετε υπεύθυνα το εκλογικό σας δικαίωμα, προκειμένου να αναθέσετε την διοίκηση του δήμου, δηλαδή της δική σας επιχείρησης, σε αυτούς που εσείς εμπιστεύεστε, σε αυτούς που εσείς νομίζετε ότι έχουν την ικανότητα να σας παρέχουν ασφάλεια, ποιότητα ζωής και προοπτική ανάπτυξης.

Μετά τιμής

ο υποψήφιος Δήμαρχος και

οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

του συνδυασμού ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin