14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Πορεία και συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο στην Πλατεία Πυθαγόρα

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει αγωνιστικά όλους τους εργαζόμενους της χώρας και των νησιών μας που πήραν μέρος στα χθεσινά Συλλαλητήρια για να καταγγείλουν την αντιλαϊκή επίθεση Ε.Ε., κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Στην πορεία και τη συγκέντρωση που έγιναν από το Εργατικό Κέντρο στην Πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου κυριάρχησαν τα συνθήματα :

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

και

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ

 

Την συγκέντρωση χαιρέτισε η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό, συναδέλφισσα Μαρία Αξιώτη, η οποία παρουσίασε την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο καταγγέλλοντας τα νέα αντεργατικά μέτρα. Κλείνοντας το χαιρετισμό της είπε «Τώρα είναι η ώρα! Συνεχίζουμε τον Αγώνα για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να μην αφήσουμε κανέναν χωρίς τα βασικά για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του…» και ζήτησε επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν πέρυσι στον κλάδο ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που είχαν και ανεξάρτητα από το αν θ’  ανοίξουν ξενοδοχεία/επιχειρήσεις ή όχι.

Την ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο συνάδελφος Δημήτρης Καλογερής μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου ο οποίος παρουσίασε σε τι συνίσταται η αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση, οι ΠΝΠ και τα νέα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν και να προστεθούν στα προηγούμενα όλων των κυβερνήσεων. Κλείνοντας είπε «σε αυτές τις συνθήκες δεν έχουμε περιθώρια για καμιά καθυστέρηση! Δεν θα ανεχτούμε να ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, ο λαός γενικότερα την κρίση του. Να πληρώσει κράτος και μεγαλοεργοδοσία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Καμία μείωση μισθού, κανένας χωρίς εισόδημα
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
  • Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό, τα σωματεία να συνεχίσουν τον αγώνα και να οργανώσουν την πάλη τους για στελέχωση όλων των μονάδων υγείας και δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με τη συμμετοχή τους στις συσκέψεις σήμερα και αύριο και τις κινητοποιήσεις για την υγεία την επόμενη εβδομάδα (16.6.2020)

Related posts

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin