16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Αντώνη Σίμου

Λίγες ημέρες πριν την αποφασιστική εκλογική μάχη των δημοτικών εκλογών, για τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο της Ανατολικής Σάμου, η ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ πραγματοποίησε την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού  Μεγάρου Σάμου.

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Δημαρχείου η ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ έδωσε το ξεκάθαρο στίγμα της πολιτικής γραμμής που θα ακολουθήσει, αναλύοντας τους έξι τομείς των προγραμματικών της θέσεων – δεσμεύσεων:

  1. Διαχείριση Μεταναστευτικού.
  2. Κοινωνική Μέριμνα.
  3. Ανάπτυξη.
  4. Διαχείριση Καθημερινότητας.
  5. Πολιτισμός-Αθλητισμός-Παιδεία.
  6. Διοίκηση.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο Δήμαρχο, Αντώνη Σίμο, η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, κατά τη σειρά που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ 

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Α.Σίμου.

Εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι. Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που αποδεχθήκατε την πρόσκληση και σήμερα βρίσκεστε κοντά μας στην παρουσίαση του δημοτικού συνδυασμού ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Η σημερινή σας παρουσία στον ιστορικό αυτό χώρο μας δυναμώνει ψυχικά και μας δίνει το πλεονέκτημα να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη, λίγες ημέρες πριν την αποφασιστική εκλογική μάχη της Κυριακής. (26ης Μαΐου).

Ήδη το μήνυμα της νίκης το έχουμε πάρει από τις επισκέψεις μας στα χωριά και την αγάπη με την οποία βλέπουμε ότι μας περιβάλει ο κόσμος, κάτι που σήμερα εσείς μας το επιβεβαιώνετε ξανά, με την παρουσία σας. Και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό.

Μας ρωτάτε γιατί ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ. Απαντάμε:

ΠΟΡΕΙΑ, η πρώτη λέξη της ονομασίας του συνδυασμού, διότι ως λέξη δείχνει δυναμική κίνηση, δείχνει μία πράξη εξελισσόμενη στο χρόνο και όχι μια στιγμιαία πράξη.

Εμείς ως Έλληνες και ειδικά ως Σαμιώτες διανύουμε μία ιστορικά καταγεγραμμένη πορεία αιώνων, που ξεκινάει από πολύ παλιά και πορεύεται στο μέλλον.

Μία πορεία που φέρνει μαζί της τα ιδανικά και τις παραδόσεις της φυλής μας και που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την ανακόψει ούτε ντόπιος ούτε ξένος παράγοντας.

Εύστοχα θα μας πει ο Κωστής Παλαμάς «Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». Έχουμε δηλαδή ηθική υποχρέωση απέναντι και στους προγόνους μας, αλλά και στα παιδιά μας να συνεχίσουμε.

Και αυτά τα λόγια του μεγάλου πατριώτη ποιητή μας ταυτίζονται με τη δεύτερη λέξη της ονομασίας του συνδυασμού μας, τη λέξη ΕΥΘΥΝΗ.

Μία λέξη με την οποία έχουμε συνδεθεί μαζί της από παιδιά. ΕΥΘΥΝΗ μία λέξη που μας αντιπροσωπεύει απόλυτα και μας συνοδεύει σε κάθε μας ενέργεια.

Μια λέξη που οφείλουμε εμείς, όσοι ζητάμε να αναλάβουμε νευραλγικά πόστα διοίκησης, να την έχουμε φωτεινό σηματοδότη σε κάθε μας βήμα.

Αυτή λοιπόν την ΠΟΡΕΙΑ ζητάμε να πορευθούμε μαζί σας. Την ΠΟΡΕΙΑ της ΕΥΘΥΝΗΣ και όχι της επιπολαιότητας και της ανευθυνότητας, την πορεία της δημιουργίας και όχι του ωχ αδελφισμού – άστο για αύριο, την πορεία του ολοκληρωμένου και όχι του εφήμερου και του ημιτελές, την πορεία της ξεκάθαρης πολιτικής και όχι της θολούρας της παραπλάνησης και της εξαπάτησης.

Ο στόχος μας, όταν εκλεγούμε, δεν θα είναι οι επόμενες εκλογές και οι ψηφοθηρία αυτών, αλλά θα είναι η θέσπιση αλλαγών που θα βελτιώσουν τη ζωή των συνδημοτών μας και θα αναδείξουν το νησί μας.

Πρέπει να ξέρετε ότι η ανάγκη αλλαγών σήμερα στον Δήμο μας είναι επιτακτική, είναι ζήτημα δομικό και βαθιά κοινωνικό.

Είναι ζήτημα ωριμότητας των συμπατριωτών μας, είναι ζήτημα αλλαγής πρώτα από όλα της ίδιας της νοοτροπίας μας.

Ο δημότης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι σύμμαχος με τη δημοτική αρχή και όχι αντίπαλος ή αδιάφορος. Πρέπει να συμβάλει στην καλυτέρευση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής του. Να διατηρεί ευπρεπισμένη και καθαρή τη γειτονιά του, το χωριό του την πόλη του.

Αλλά και η δημοτική αρχή πρέπει να σέβεται τον δημότη, να λύνει τα προβλήματά του και να καλλιεργεί κλίμα εμπιστοσύνης, κάτι που στις μέρες μας έχει χαθεί, κάτω από το ψέμα και τις ψεύτικες υποσχέσεις.

Ο Δήμος δεν είναι κτήμα κανενός, ούτε του Δημάρχου, ούτε των αντιδημάρχων, ούτε των δημοτικών συμβούλων, ούτε των υπαλλήλων. Ο Δήμος ανήκει σε εσάς σε εμάς σε όλους μας.

Εσείς είστε ο Δήμος και εσείς με τις επιλογές σας καθορίζεται το μέλλον σας, δηλαδή τους εύκολους ή τους δύσκολους καιρούς που θα πορευθείτε.

Για μας δεν υπάρχουν δύσκολοι καιροί, όπως χρόνια συνηθίζουν να λένε οι υποψήφιοι σε κάθε εκλογική περίοδο, είτε των αυτοδιοικητικών είτε των βουλευτικών εκλογών.

Τους δύσκολους καιρούς τους φέρνουν οι επιλογές του λαού και η ανευθυνότητα των πολιτικών. Των πολιτικών εκείνων που θυσιάζουν το μέλλον της πατρίδας τους μπροστά στο εκλογικό τους όφελος και το χειρότερο για κάποιους, μπροστά και στο οικονομικό τους όφελος.

Εμείς στην ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ δεν ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να την εξαργυρώσουμε επ’ ωφελεία των συμφερόντων μας ούτε των δικών μας ούτε των ημετέρων μας. Γιατί απλά πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι ζήτημα μόνο προσφοράς και αγάπης για την πατρίδα.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να εξυπηρετήσουμε εσάς και κυρίως τους νέους, που όλο και περισσότεροι μας εγκαταλείπουν κάθε χρόνο ζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας μακριά από το νησί μας.

Εμείς δεν πρόκειται να υπερασπιστούμε κανένα ατομικό συμφέρον, παρά μόνο το κοινό συμφέρον, δηλαδή το συμφέρον του νησιού μας και προπάντων του Δήμου μας, που σήμερα βρίσκεται σε πορεία υποβάθμισης.

Μας ρωτάτε ξανά, γιατί και εσείς ένας από τους έξι συνδυασμούς που θέλετε να μας σώσετε. Δεν είναι κοινά τα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Τι χρειάζονται έξι συνδυασμοί, σε ένα μικρό δήμο σαν το δικό μας. Απαντάμε:

Η ομορφιά της Δημοκρατίας είναι αυτό ακριβώς που ρωτάτε. Όσοι πιο πολλοί συνδυασμοί τόσες περισσότερες απόψεις ακούγονται και τόσες περισσότερες προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι. Το ζήτημα είναι να βρεθεί ο ικανός μαέστρος που να μπορεί να τις συνθέσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Το ότι δεν συμπράξαμε με άλλους συνδυασμούς αυτό έχει να κάνει με τα ιδεολογικά και ηθικά κριτήρια που ο καθένας επιλέγει για να κατέβει στις εκλογές.

Ο κάθε υποψήφιος κατεβαίνει στις εκλογές με διαφορετικά κίνητρα, κριτήρια και προτεραιότητες.

Εμείς δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συμπράξουμε με υποψηφιότητες δογματικές, ούτε με υποψηφιότητες που υπάρχουν αμφιβολίες στο κατά πόσο επιζητούν την εξουσία για το κοινό συμφέρον και όχι για το συμφέρον το δικό τους και των προσωπικών τους επιχειρήσεων.

Εμείς διεκδικούμε τη δημοτική αρχή για να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων ανεξαιρέτως των δημοτών και όχι μερίδας αυτών. Χωρίς ψέματα, χωρίς ταξίματα, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς δηλαδή τις ανήθικες προεκλογικές ενέργειες των καιρών μας.

Εάν και εφόσον μας εμπιστευτείτε και μας δώσετε την άδεια να διοικήσουμε τον Δήμο οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι για την εκπλήρωση της αποστολής μας θα κινηθούμε σε δύο κατευθύνσεις.

Μία για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, προσπαθώντας να κερδίσουμε την δύσκολη μάχη της καθημερινότητας. Και μία για να αναδείξουμε το νησί μας και να θέσουμε τις βάσεις για σωστή ανάπτυξη.

Και όταν λέμε σωστή ανάπτυξη εννοούμε ανάπτυξη με σχέδιο και πρόγραμμα και όχι για μία ευκαιριακή βελτίωση της εικόνας του δήμου, εκτελώντας έργα βιτρίνας.

Πριν εκτελέσουμε ένα έργο ή προβούμε στη λήψη μιας απόφασης οφείλουμε να σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα και να το μετράμε μέχρι το τελευταίο ευρώ προς όφελος των δημοτών.

Παραδείγματα κακοτεχνίας έργων, μη λειτουργικότητας, ημιτελών κατασκευών ή και καταστροφής αυτών αμέτρητα, μαζί με τα αμέτρητα γιατί της διασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και της ταλαιπωρίας των δημοτών.

Αυτά όμως θα τελειώσουν μετά την εκλογή μας, κάτω από τον αυστηρότατο έλεγχο και τη διαφάνεια, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε οικονομικά όρθιο τον Δήμο.

Όπως επίσης θα τελειώσει και η άνιση μεταχείριση των δημοτών, κάτω από την εξυπηρέτηση των ημετέρων και τον φόβο του πολιτικού κόστους.

Όπως επίσης, θα τελειώσει και το αίσθημα της ανασφάλειας που μας έφερε η ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Προεκλογικά βάλαμε δύο στοιχήματα. Το πρώτο να παραμείνουμε ενωμένοι σαν συνδυασμός μετά τις εκλογές κάτι που θα το πετύχουμε γιατί έχουμε κοινή πορεία και στόχους. Το δεύτερο και δυσκολότερο είναι μετά την εκλογή μας στο τιμόνι του Δήμου να μπορέσουμε να τιθασεύσουμε το θηρίο της καθημερινότητας και του μεταναστευτικού. Πιστεύω ότι και αυτό θα το κερδίσουμε με τη δική σας εμπιστοσύνη.

Αγαπητοί μας συνδημότες φίλες και φίλοι,

αυτή την όμορφη αλλά και ταυτόχρονα επίπονη πορεία ζητάμε να την πορευτούμε μαζί σας, με αξιοπρέπεια και σεβασμό, με σεμνότητα και εντιμότητα και κυρίως με αποφασιστικότητα, χωρίς μισόλογα, χωρίς υποχωρήσεις και χωρίς συμβιβασμούς.

Σας ευχαριστώ.

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin