18.1 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σάμο

Σύμφωνα με το έκτακτό δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 14/12/2020 θα επικρατήσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από θυελλώδεις βόρειους άνεμους εντάσεως 8 μποφόρ.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έλαβαν χώρα τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 14/12/2020, είχαν σαν αποτέλεσμα την εξέλιξη φαινομένων καταπτώσεων στο Εθνικό Δίκτυο Σάμου – Καρλοβάσου, στο εθνικό Δίκτυο Καρλοβάσου – Μαυρατζαίων , στο περιφερειακό δρόμο Μαραθοκάμπου, στο δρόμο Μυτιληνιών – Σάμου, και στα Χωρία Λέκκα και Κοσμαδαίους, επίσης δημιουργήθηκε καθίζηση του οδοστρώματος στο Εθνικό Δίκτυο Σάμου – Καρλοβάσου στην περιοχή Ζεστό.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου από τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποίησε επιτόπιες αυτοψίες και ήδη τα μηχανήματα έργου της Π.Ε Σάμου και των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου επιχειρούν. Ευχαριστούμε την Τροχαία για την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση και την άψογη συνεργασία.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνει διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας, και παρακαλεί τους συμπολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin