19.9 C
Σάμος
25/04/2024
Πολιτικά

Συναντήσεις του τεχνικού κλιμακίου της Κυβέρνησης με φορείς στη Σάμο

Οι ειδικοί απεσταλμένοι του Μαξίμου  που αποτελούν το Τεχνικό κλιμάκιο της Κυβέρνησης επισκέφτηκαν τη Σάμο το διήμερο 24 & 25 Απριλίου. Κατά τις εργασίες του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς του νησιού προκειμένου να συγκεντρωθούν οι προτάσεις τους και να αξιοποιηθούν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί  στις 2 & 3 Μαΐου στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα υπήρξαν συναντήσεις με τους παρακάτω φορείς:

Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Κατρακάζο, τους Αντιδημάρχους Σάμου κ.κ. Π. Παπαγεωργίου και Β. Βαλκαμλή, τον Πρόεδρο του Ε.Β. Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γ. Κυριαζή, τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ν. Αγγελή, τον  εκπρόσωπο του Νοσοκομείου Σάμου και Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ν. Κακλαμάνη, τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ κ. Λ. Αποστολίδη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Δ. Μαυρατζώτη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με τους  εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.κ. Ε. Πρασίδη και Σ. Κοκολάκη, τον Δ/ντή της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Δ. Ταμπαχανιώτη, τη Δ/ντρια της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κα. Α. Εμμανουηλίδου, την Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ  κα Ε. Μακρή. Ακολούθησαν οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΕΟΣΣ κ. Γ .Σκούτα και το γεωπόνο κ. Θ.Χαρμπή, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κ. Κυριαζή και την κα Κ. Σταύρου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Ραδιοταξί Σάμου κ. Β. Καρλοβασίτη, τον εκπρόσωπο ανεξάρτητων γεωργών κ. Γ. Κωστάκη, καθώς επίσης και με τον εκπρόσωπο του Ναυτικού Ομίλου Σάμου κ. Π. Καλομοίρη.

Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου στο οποίο θα μιλήσει και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο κρίσιμη για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς έχουν εγκριθεί πολύ σημαντικά έργα από την Κυβέρνηση, ενώ ειδικά για το νομό Σάμου και μέσα από τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουν εγκριθεί περί  τα 21.293.883, 00 Ευρώ για  όλα τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στο νομό μέσα από την Περιφέρεια και τους Δήμους αλλά και άλλους φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η εφορία Αρχαιοτήτων, και αποτελούν απτή απόδειξη της βούλησης της Κυβέρνησης και του Βουλευτή Σάμου για την ξεκάθαρη αναπτυξιακή πορεία της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Κατά τις μετασυνεδριακές εργασίες θα ακολουθήσουν  προγραμματισμένες επισκέψεις Υπουργών στο νομό Σάμου.

Related posts

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin