21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Προετοιμασίες για τη «Λευκή Νύχτα»

Η 6η ετήσια “Λευκή Νύχτα” της πόλης τη Σάμου, διοργανώνεται το Σάββατο 3 Αυγούστου από τον Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου και τον δήμο Σάμου.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, προσκαλούνται όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του τόπου να δηλώσουν την συμμετοχή τους και να προτείνουν διάφορα δρώμενα που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Τις προτάσεις τους οι Σύλλογοι μπορούν να τις αποστέλλουν γραπτώς στο ακόλουθο email: dimvath@otenet.gr

Επίσης, καλούνται  οι παράγωγοι τοπικών προϊόντων να δηλώσουν την συμμετοχή τους για να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Από νωρίς το βράδυ και μέχρι το πρωί, τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά, με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αγορές τους με τον περίπατό τους στους ζωντανούς, φωτισμένους και από τις βιτρίνες, δρόμους της Σάμου.

Μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές ακόμη πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα πλαισιώσουν και θα εμπλουτίσουν αυτή την ξεχωριστή βραδιά που θα περιλαμβάνει και σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές από πλευράς των καταστημάτων.

Οι “Λευκές Νύχτες” γεννήθηκαν ως ιδέα στην Αγία Πετρούπολη, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος δύει  πολύ αργά, και με το αχνό λυκαυγές να κυριαρχεί.

Σύντομα επεκτάθηκαν ως θεσμός σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη –εδώ και μερικά χρόνια και σε πολλές ελληνικές, μεταξύ τους και αυτή της Σάμου.

Οι “Λευκές Νύχτες” δίνουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να δουν και να βιώσουν τις αστικές περιοχές με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, φωτισμένες και σε εγρήγορση, κύτταρα όχι μόνο ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και εμπορικής δραστηριότητας σε βραδινές ώρες.

 

 

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin