14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτικά

«Προσπαθεί» για δομή 1.500 στη Χίο, στη Σάμο προχωρά η Ζερβού των 3.500

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στην Χίο τα τελευταία 24 ώρα καθώς από λάθος διέρρευσε η τοποθεσία που σχεδιάζεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης να γίνει η νέα δομή, με τον Νότη Μηταράκη μετά από λίγο να το επιβεβαιώνει με δήλωσή του.

Στην περιοχή Θόλος κοντά σε κατοικημένες περιοχές και σε ένα μέρος που σύμφωνα με τους περισσότερους έπρεπε να αξιοποιηθεί τουριστικά επιλέχθηκε η δημιουργία της νέας δομής εγκατάστασης μεταναστών με την Βιαλ ακόμα να «αποσυμφορείται».

Τεράστιες οι αντιδράσεις των πολιτών με φορείς και συλλόγους να ξεσηκώνονται εναντίον της ετσιθελικής απόφασης Μηταράκη .

Η Δημοτική αρχή της Χίου που όπως φαίνεται ακολούθησε αντίστοιχες πολιτικές με αυτή των Δήμων σε άλλα νησιά κάνοντας το «όχι σε φύλακες μεταναστών στα νησιά », «ναι για να λυθεί το πρόβλημα για το καλό του τόπου» ήδη μετράει την πρώτη παραίτηση αυτή του Αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά, ο οποίος διαφωνεί με την δημιουργία δομής και διαχώρισε την θέση του από τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρματζη, ενώ παράλληλα και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κάρματζη διαχωρίζουν την θέση τους και βγάζουν «την ουρά τους απέξω» λέγοντας πως δεν γνώριζαν.

Για την ιστορία πριν λίγες μέρες σε συνάντηση με τον Υπουργό κ Νότη Μηταράκη ο κύριος Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα της νέας δομής κατηγορώντας για λαϊκισμό όσους διαφωνούν. ( Και φανταστείτε ένα χρόνο πριν λιποθυμούσε στις συγκεντρώσεις κατά της νέας δομής.)

Στη θέση τους επιμένουν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και οι τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες της Χίου για καμιά δομή μόνιμης εγκατάστασης στα νησιά καθώς αφενός είναι σύνορα και γεωγραφικά κρίσιμες περιοχές, αφετέρου υποστηρίζουν ότι ο υπερπληθυσμός μεταναστών στα νησιά θα δημιουργήσει κοινωνικές δυσλειτουργίες και προβλήματα ενώ τέλος η δημιουργία υπερδομών εγκυμονεί τον κίνδυνο τα νησιά στο μέλλον να μετατραπούν σε απέραντα hot spot δυστυχίας.

Στον τελικό σχεδιασμό τώρα για την Χίο ανακοινώθηκε πως η δομή αν τελικά καταφέρουν να την κάνουν θα είναι χωρητικότητας 1500 κάτι που προκαλεί εντύπωση καθώς στη Σάμο που είναι μικρότερο νησί από τη Χίο έγινε αποδεκτή η χωρητικότητα για 3.500. Άραγε μήπως τελικά οι Σαμιώτες είμαστε πολύ συγκαταβατικοί και θα το πληρώσουμε;…

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin