18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Προϋπολογισμός 2018: Προγραμματισμός; Όραμα;

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2017, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του δήμου Σάμου για το οικονομικό έτος 2018.

Είναι αδιανόητο για την “Ανατροπή” να συναινέσει στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, διότι ο όρος αυτός προϋποθέτει ότι η δημοτική αρχή  είναι γνώστης όλων των προβλημάτων της Σάμου, και κατά συνέπεια είναι σε θέση να μπορεί να οργανώσει και να θέσει τις ανάλογες προτεραιότητες.

Ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του, που ψήφισαν τον προϋπολογισμό και άρα και την πολιτική του, είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός οράματος και προοπτικής για τον τόπο.

Εκτός πραγματικότητας, γιατί ακόμα δεν έχουν λυθεί προβλήματα καθημερινότητας και καλυτέρευσης της διαβίωσης σε αυτό τον τόπο. Θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης, επάρκειας και καταλληλότητας πόσιμου νερού, αγροτικής οδοποιίας, αποχετευτικού, μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργίας parking και παιδικών χαρών, ακόμα βρίσκονται σε μηδενική κατάσταση.

Εκτός οράματος, γιατί η δημοτική αρχή, ακόμα ίσως δεν έχει σκεφτεί, αλλά σίγουρα δεν έχει καταφέρει να φέρει την αλλαγή και αναβάθμιση αυτού του τόπου, και λειτουργεί όπως συντηρητικά λειτουργούσαν οι δήμοι πριν πολλά χρόνια.

Έναν τέτοιο προϋπολογισμό, προσκολλημένο στην νοοτροπία του παρελθόντος και όχι του μέλλοντος, η “Ανατροπή” τον καταψήφισε.

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin