16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη πόλη της Σάμου

Με τήρηση των αποστάσεων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Σάμου και του Νομαρχιακού τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Πυθαγόρα  για την Πρωτομαγιά.

Στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση , που διοργάνωσε το εργατικό κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ , μίλησε και ο Σταμάτης Φιλιππής , πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

«Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας . Και μέσα στις σημερινές συνθήκες δε ξεχνάμε ότι η πρωτομαγιά αποτελεί σύμβουλο αγώνα για την απελευθέρωση των εργαζομένων από τα δεσμά τους .
Η πανδημία του Κορωναίου επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του δεν διστάζουν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνετε , για να κάνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων ακόμη μεγαλύτερη , ακόμη πιο άγρια και απάνθρωπη . Αδιαφορώντας κυριολεκτικά για την ανθρώπινη ζωή ».

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του , είπε « εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη μας στους συναδέλφους του κλάδους της υγείας . Οι ελλείψεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και καθημερινά , οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας καλούνται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους , μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες ».
Ακόμη απαίτησε να καλυφθούν τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών , που αποτελούν ουσιαστικά ανάγκες των εργαζομένων , των ασθενών και όλου του λαού .

Ακόμη απαίτησε να καλυφθούν τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών , που αποτελούν ουσιαστικά ανάγκες των εργαζομένων , των ασθενών και όλου του λαού . Να μην εκχωρηθεί καμία επιθυμία σε ιδιώτες . Η παροχή καθολικής , ολοκληρωμένης και δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης είναι απαίτηση όλων .

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin