25.9 C
Σάμος
23/04/2024
Δήμος

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατ. Σάμου

Η Λαϊκή Συσπείρωση εύχεται στους εργαζόμενους , στο λαό και τη νεολαία του δήμου μας, «Καλή χρονιά με υγεία ,δημιουργική και αγωνιστική».

Τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο καταστρεπτικός και φονικός σεισμός της 30ης Νοέμβρη, προστέθηκαν στο ήδη αρνητικό περιβάλλον της πανδημίας και των τρομερών ελλείψεων στο Νοσοκομείο και στην ουσιαστικά ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και με προϋπολογισμό   «στραγγαλισμένο» από τη δημοσιονομική πειθαρχία των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, απέναντι στους δημότες.

Προσμένει κάθε φορά, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ με τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους, καθώς επίσης τις έκτακτες ενισχύσεις που αποδεικνύονται τελικά ανεπαρκείς και πρόσκαιρες και τα περιβόητα ευρωενωσιακά πλαίσια στήριξης που βάζουν δήμους και περιφέρειες να «σφάζονται» στον ανταγωνισμό, ποιος θα καταφέρει «να γλύψει κάποιο κοκαλάκι» απ’ αυτά που απομένουν από το μεγάλο φαγοπότι των μονοπωλιακών ομίλων.

Σ’ αυτό το περιβάλλον η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις σε ανοιχτή συμπαράταξη, αντί να ορθώσουν αγωνιστικό – διεκδικητικό ανάστημα, υπηρετούν με συνέπεια αυτή την αντιλαϊκή  πολιτική, και επιπλέον ετοιμάζουν «αναπτυξιακά σχέδια», ζητώντας να καταργηθεί το ειδικό χωροταξικό για να αλωνίσουν απρόσκοπτα οι μεγαλοεπιχειρηματίες του Τουρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καταστρέφοντας το περιβάλλον και επιβάλλοντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των νόμων που ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός έχει τη δύναμη, να βάλει φρένο σ’ αυτή τη καταδίκη για  τα συμφέροντα και τις ανάγκες του. Μπορεί με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα εργατικά σωματεία και τους άλλους λαϊκούς φορείς, να διεκδικήσει και να αποσπάσει λύσεις στα προβλήματά του

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού, απευθύνει μαζί με τις ευχές της για το 2021, αγωνιστικό κάλεσμα  για:

  • Την 100% αποζημίωση των πληγέντων από το σεισμό, την άμεση κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων που αποτελούν κίνδυνο – θάνατο για τους κατοίκους  και  την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και κτιρίων με προτεραιότητα στα σχολεία .
  • Την θωράκιση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και ,μεταναστών από το νησί και τη χώρα, την κατάργηση του άθλιου καταυλισμού στο Βαθύ και του υπό κατασκευή «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στου Ζερβού.
  • Προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού με την μονιμοποίηση σε πρώτη φάση των εργαζομένων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Χρηματοδότηση του δήμου 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με τους πόρους που απαιτούνται για την ανασυγκρότηση της περιοχής και την σταθερή κάλυψη των αναγκών

Related posts

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin