22.9 C
Σάμος
18/04/2024
Σαμιακά

Πρόβλημα με την αλληλογραφία στο Μαραθόκαμπο

Από τον περασμένο Μάρτη η Ομάδα Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) και η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου είχαν καταγγείλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Μαραθόκαμπο έπειτα από τη διακοπή της σύμβασης της εργαζόμενης που εκτελούσε χρέη ταχυδρόμου και με δεδομένο ότι προηγούμενα είχε κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο χωριό.

Η απερίγραπτη κατάσταση που δημιουργήθηκε, με την προσωρινή λύση λειτουργίας του ταχυδρομείου στα ΚΕΠ, που έδωσε η διοίκηση των ΕΛΤΑ και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της νέας “εργολάβου” φούντωσε την αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού. Η αλληλογραφία  δεν φτάνει έγκαιρα και με ασφάλεια στα χέρια των παραληπτών ενώ ήδη έχουν γίνει αρκετά λάθη με συνωνυμίες και έχουν παραληφθεί ανοιχτοί φάκελοι. Επιπλέον χάνονται λογαριασμοί της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι κάτοικοι με διακοπή του ρεύματος ή να χάνουν τις ρυθμίσεις των οφειλών τους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμοδίου για την λειτουργία των ΕΛΤΑ στη Σάμο ότι σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα,  αυτό παραμένει και οξύνεται.

Από την πρώτη στιγμή εμείς τονίσαμε και επιμένουμε ότι λύση δεν είναι η ανάθεση της διανομής της αλληλογραφίας σε εργολάβους, αλλά η άμεση επαναλειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαραθόκαμπο. Η όποια διαφορετική λύση θα είναι προσωρινή και το πρόβλημα θα επανέλθει σε λίγο καιρό. Εκτιμούμε ότι είναι σοβαρές οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σε συνέχεια των προηγούμενων οδηγεί στην απαξίωση την υπολειτουργία και τελικά στο κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ με σκοπό την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στο λαό σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Θεωρώντας αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κατοίκων του Μαραθοκάμπου την άμεση πρόσβαση και την τήρηση του απορρήτου της αλληλογραφίας τους και τον σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη απαιτούμε:

Ø  Να επαναλειτουργήσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Μαραθόκαμπο με μόνιμο προσωπικό.

Ø  Να σταματήσει η υποβάθμιση της ζωής των λαϊκών οικογενειών των ακριτικών περιοχών.

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin