17.2 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δορυφορικής τηλεοπτικής πρόσβασης

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών σε ανακοίνωσή της,  προσκαλεί τους ενδιαφερομένους για την υλοποίηση της δράσης, η οποία στόχο έχει να προσφέρει δορυφορικές κεραίες σε 15.000 οικογένειες του Ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης.

Είναι μόνο η αρχή για τη δορυφορική κάλυψη της χώρας, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής απαιτούνται μόλις 15 εκατ. ευρώ για την πλήρη κάλυψη όλης της χώρας, καθώς όπως τονίζει τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να αντληθούν από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.

Πρόκειται  για τη δράση, μέσω της οποίας οι μόνιμοι κάτοικοι απομακρυσμένων  περιοχών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών περιοχών του νομού Έβρου,  έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν και να αποκτήσουν δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η απόφαση αυτή.

Βασικός στόχος της δράσης  και όλες οι προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες ραγδαία εξελισσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες στους δικαιούχους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας. Με τη δράση αυτή προβλέπεται ουσιαστικά η τεχνολογική ενίσχυση της Περιφέρειας και των πολιτών που ζουν μόνιμα και δραστηριοποιούνται στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας και η μείωση του τεχνολογικού χάσματος μεταξύ των πολιτών της χώρας και των γεωγραφικών τμημάτων αυτής.

Με την έκδοση του οδηγού υλοποίησης, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα, οι δικαιούχοι θα μπορούν έως και 31/10/2017 να κάνουν αίτηση στους κατά τόπους Δήμους για να πιστοποιείται η μόνιμη κατοικία τους στις εν λόγω περιοχές, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση της δημόσιας επιχορήγησης.

 

 

 

[iphorm id=”1″ name=”contact”]

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin