13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Πρόστιμο 600€ διότι πέταξε το τσιγάρο έξω από το αυτοκίνητο

   Φωτογραφία gocar.gr

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία μας καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται από αμέλεια, σε σημεία τα οποία σε συνδυασμό με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Π/Ε Σάμου, προσαυξάνουν σημαντικά την επικινδυνότητα ταχείας επέκτασης, με ταυτόχρονη πρόκληση σημαντικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 03-08-2021 και περί Ω:/12:15, η Υπηρεσία μας αφού δέχθηκε επώνυμη καταγγελία σχετικά με την απόρριψη αντικειμένου (τσιγάρου) από διερχόμενο όχημα, το οποίο κινούταν επί της Επαρχιακής Οδού Αγίου Κωνσταντίνου – Καρλοβάσου (περιοχή Λιβαδάκι), προέβη στην αναζήτηση των στοιχείων του ιδιοκτήτη του εν λόγω οχήματος.

Σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε η επιβαίνουσα αυτού, η οποία διέπραξε την ανωτέρω ενέργεια και της επιβλήθηκε διοικητική παράβαση συνολικού ύψους 600,00€, κατά παράβαση των γενικών διατάξεων του άρθρου 2 της υπ’αριθ. 09/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους της Π/Ε Σάμου, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα. Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Ο Διοικητής

Γεώργιος Π. Μιαούλης

Αντιπύραρχος

Related posts

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin