19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Ο Πύραρχος Σάμου στην Ικαρία

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Σάμου, με επικεφαλής τον Διοικητή Πύραρχο Κων/νο Φράγκο, μετέβη στο νησί της Ικαρίας όπου επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ραχών, το Σύλλογο Εθελοντών Αγ. Κηρύκου Ικαρίας και τον Δήμαρχο Ικαρίας Κο Καλαμπόγια Νικόλαο.

Στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με το προσωπικό των πυροσβεστικών κλιμακίων έγινε αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου που έληξε με επιτυχία και για τη νήσο Ικαρία, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των Πυροσβεστικών Κλιμακίων και της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Σάμου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού στην ηλεκτρονική εφαρμογή Ψηφιακής Ειδοποίησης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς (ENGAGE). Με τον Δήμαρχο Ικαρίας συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα Πολιτικής Προστασίας καθώς και η προοπτική αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ικαρίας σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ΄ Τάξης.

Επιπλέον ενημερώθηκε το προσωπικό του Δήμου Ικαρίας, για τις τελευταίες αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει στα ζητήματα της πυροπροστασίας κτιρίων.

Τέλος απονεμήθηκε από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Σάμου τιμητικός έπαινος στον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, για την προσφορά στο νησί και την συνεργασία του με την Π.Υ. Σάμου.

 

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin