16.6 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Ραγίζουν καρδιές τα 70 σκυλιά του καταφυγίου Σάμου.(pics & video)

Σήμερα το πρωί(7-1) το Samos24, επισκέφτηκε το χώρο προσωρινής παραμονής των αδέσποτων σκύλων στη περιοχή του σκουπιδότοπου Σάμου.
Εκεί συναντήσαμε εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου Samos Animal Welfare Association ,τον Στέλιο και την Ελευθερία, που καθάριζαν τις εγκαταστάσεις και τάιζαν τα 70 σκυλιά.

70 σκυλιά! Αρσενικά, θηλυκά ,μικρά και μεγάλα, που το κάθε ένα από αυτά έχει την δική του ιστορία πόνου και υπεύθυνος για αυτό, πάντα ο άνθρωπος,η πολιτεία,ο δήμος.

Σκυλιά που σε κοιτούν στα ματιά και σου λένε πάρε με μαζί σου. Σκυλιά που από την μια στιγμή στην άλλη από δεσποζόμενα ζωα, χαρακτηρίζονται αδέσποτα.

Στις εγκαταστάσεις διαπιστώσαμε,χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου, ότι ο χώρος ήταν καθαρός,τα σκυλιά ταϊσμένα και καθαρά .

Βέβαια, το καταφύγιο, δεν έχει εξασφαλίσει άδεια ,γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος. Η άδεια προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών, να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας , να υπάρχει μόνιμος κτηνίατρος και προσωπικό ,να υπάρχει ικανοποιητικό σύστημα αποχέτευσης και λουτρά . Όλα τα παραπάνω δεν τα έχει το συγκεκριμένο καταφύγιο.

Κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα.Ο δήμος έχει την υποχρέωση της περισυλλογής και της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου ,σε συνεργασία με τον δήμο Σάμου άλλα και με κτηνιάτρους, οργάνωσε πρόγραμμα, το καλοκαίρι του 2017 και στείρωσε τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο. Κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον.Στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων της Σάμου κυκλοφορούν 400 αδέσποτα ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ,τα 70 σκυλιά που φιλοξενούνται στη περιοχή του σκουπιδότοπου, θα επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, το επόμενο διάστημα. Αφημένα στην τύχη τους και στους κινδύνους.Στους δρόμους της Σάμου.

Η αιτιολογία? Έτσι ορίζει ο νόμος, αφού είναι στειρωμένα,εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα.

Το samos 24, κάνει έκκληση στους αναγνώστες του,για την υιοθεσία αυτών των υπέροχων σκυλιών.  Όλα τα ζώα φέρουν αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης, είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, με ιατρικό φάκελο το καθένα ξεχωριστά.

 

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin