20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Σάμος – Ιθάκη με καγιάκ: Κωπηλάτησε 500 μίλια για το νοσοκομείο Αργοστολίου

Ο Γιώργος Λίλας ξεκίνησε με το καγιάκ του από τη Σάμο με προορισμό την Ιθάκη και σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για το νοσοκομείο του Αργοστολίου

Μια μικρή Οδύσσεια με καγιάκ, η οποία είχε αφετηρία τη Σάμο και κατάληξη την Ιθάκη, ολοκλήρωσε την Τετάρτη (27/11) ο 35χρονος Γιώργος Λίλας.

Χωρίς συνοδεία, ο κ. Λίλας έκανε δεκάδες μίλια κάθε μέρα στις ελληνικές θάλασσες και πέρασε από τους Φούρνους, την Πάτμο, την Κίναρο, την Αμοργό, τη Φολέγανδρο, τη Μήλο, τη Σίφνο, την Κύθνο, τη Τζια, την Παλαιά Φώκαια, το Μικρολίμανο και τη Σαλαμίνα. Στη συνέχεια διέσχισε τον Ισθμό της Κορίνθου για το τελευταίο μέρος της διαδρομής, το οποίο τον έφερε στο Μεσολόγγι, στο Δέλτα του Αχελώου και τελικά στην Ιθάκη. Στο νησί του θα ξεκουραστεί για πολύ λίγο και στη συνέχεια θα μπει ξανά στο καγιάκ για να πάει στην Κεφαλλονιά, για να τιμήσει τον φίλο και συνοδοιπόρο του στη διαδρομή, τον Γιώργο Ποταμιάνο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού στο χέρι.
lilas2.jpg

Μιλώντας στο ethnos.gr κατά τη διάρκεια μιας ανάπαυλας, ο κ. Λίλας λέει ότι «ο Γιώργος Ποταμιάνος είχε κάνει και πέρυσι ένα ταξίδι με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το νοσοκομείο Αργοστολίου και αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε επειδή ακόμα υπάρχουν ελλείψεις. Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Ιθάκης».

Για τους περισσότερους η σκέψη και μόνο μιας τόσο μοναχικής διαδρομής στη μέση του πελάγους μοιάζει τρομακτική, αλλά ο κ. Λίλας δεν προβληματίστηκε ούτε στο ελάχιστο. «Δεν έχω συνοδεία, αλλά έχω το κινητό μου, ένα VHF και ένα πομπό με τον οποίο μπορώ να στείλω SOS στην περίπτωση που δεν λειτουργεί τίποτε άλλο» λέει και συμπληρώνει ότι ο καιρός δεν του δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, με την εξαίρεση μιας μικρής φουσκοθαλασσιάς όταν βρισκόταν κοντά στο Μεσολόγγι. «Αυτό που σε τρομάζει κάποιες φορές είναι όταν είσαι στη θάλασσα, ενώ έχει νυχτώσει. Έχω φώτα, GPS και αναλογική πυξίδα και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά μερικές φορές μπορεί να βγεις λίγο πιο πέρα από εκεί που θα ήθελες».

lilas4.jpg

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει με το καγιάκ μέχρι σήμερα, αλλά ο κ. Λίλας έχει ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για το μέλλον. Είναι μια διαδρομή με προορισμό την Ιταλία. «Την επόμενη φορά θα ξεκινήσω από την Ιθάκη για να φτάσω στην Σάντα Μαρινέλα. Είναι μια παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Ρώμη, η οποία είναι αδελφοποιημένη με το νησί μας. Σχεδιάζω να φτάσω μέχρι την Κέρκυρα και μετά να περάσω απέναντι στην Ιταλία. Αυτή είναι μια διαδρομή που θα πρέπει να γίνει με συνοδεία» καταλήγει.

lilas5.jpg
lilas7.jpg

Πηγή Έθνος

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin