18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Σάμος: 12ο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής στην Μαιευτική BLSO

H Ελληνική Εταιρία Μαιευτικού & Γυναικολογικού Επείγοντος (ΕΕΜΓΕ www.hsoge.gr), σε συνεργασία με την Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου (Διευθυντής ο κος Ν. Ασημίνας) διοργανώνει στις 13 Ιουλίου 2019 τo 12ο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής στην Μαιευτική BLSO (Basic Life Support in Obstetrics) με αντικείμενο την διαχείριση και αντιμετώπιση μαιευτικών επειγόντων περιστατικών.

Το Σεμινάριο BLSO διαρκεί μία ημέρα και έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει με πλήρη αρτιότητα όλους εκείνους που βρίσκονται πρώτοι στο σημείο όπου συμβαίνει το επείγον μαιευτικό περιστατικό. Στο Σεμινάριο συμμετέχουν γενικοί ιατροί, μαίες, νοσηλευτές, φοιτητές ιατρικής και μαιευτικής, διασώστες ΕΚΑΒ, βοηθοί ιατρών, νοσηλευτών και μαιών, πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, και επαγγελματίες που ασχολούνται με την προνοσοκομειακή φροντίδα, όπως οι βοηθοί μητρότητας και οι συμμετέχοντες μετά από εξετάσεις αποκτούν αντίστοιχη πιστοποίηση AAFP (American Academy of Family Phycisians).

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος των Σεμιναρίων Νικόλαος Δ. Βραχνής, Επίκουρος  Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Εμβρυομητρικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν και ο Υπεύθυνος του 12ου Σεμιναρίου BLSO, Ιωάννης Κατσούλης, Ιατρός Μαιευτήρας Γυναικολόγος συντονίζουν τα Σεμινάρια και μαζί με την ομάδα των Εκπαιδευτών των προγραμμάτων εξοικειώνουν τους συμμετέχοντες στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον, τόσο με εξάσκηση σε εξειδικευμένους χειρισμούς, όσο και με την αποφυγή περιττών παρεμβάσεων και τη σωστή εφαρμογή των σύγχρονων κατευθυντηρίων οδηγιών.

Τα Σεμινάρια ευρίσκονται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η εκδήλωση θα λάβει στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου .Για πληροφορίες επικοινωνείτε στο 2107789211. Ηλεκτρονικά μπορείτε να στείλετε  email : info@hsoge.gr  .

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin