19/04/2024
Σαμιακά

Σάμος,4o Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο, υπό την άψογη διοργάνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου και την ενεργό συμμετοχή των Οδοντιατρικών Συλλόγων Δωδεκανήσου, Λέσβου και Χίου. Στις 06 – 08 Ιουλίου, στις αίθουσες του Ξενοδοχείου Δόρυσσα, παρακολουθήσαμε ένα από τα αρτιότερα περιφερειακά επιστημονικά συνέδρια. Οι οδοντίατροι, έχοντας στη διάθεσή τους ένα πλήρες επιστημονικό πρόγραμμα, στοχευμένο στις νέες τεχνολογίες, αποκόμισαν πολύπλευρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση στα πιο καίρια γνωστικά αντικείμενα της Κλινικής Οδοντιατρικής. Πέρα όμως από την επιστημονική τους κατάρτιση απόλαυσαν κι ένα τριήμερο ξεκούρασης, σ΄ ένα υπέροχο περιβάλλον, με πλούσιες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η οργανωτική επιτροπή έχοντας γνώση του αποκλεισμού της κοινωνίας μας, λόγω της νησιωτικότητας,  αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του συνεδρίου σε όλους τους πολίτες, συνδιοργανώνοντας με τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, εβδομάδα πρακτικών σεμιναρίων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε όλη την Σάμο. Παράλληλα δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στη Σάμο, Πυρήνες Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών (από τον ERC), οι οποίοι θα μπορούν στο μέλλον να εκπαιδεύουν όλο τον κόσμο των νησιών μας, με ελάχιστο κόστος.  

Σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγινε η αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου)  με τις Κυκλάδες. Έτσι ολοκληρώθηκε η Αιγαιοπελαγίτικη  οδοντιατρική Οικογένεια και το συνέδριο άνοιξε τα πανιά του για τον επόμενο προορισμό του τα Δωδεκάνησα (στη Ρόδο ή στη πατρίδα του Μεγάλου Ιπποκράτη στη Κω, πιθανότατα στις 3-5 Ιουλίου 2020).

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδιοργανωτές του συνεδρίου, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τους οδοντιατρικούς Συλλόγους που μας υποστήριξαν,  τα Μέλη του Συλλόγου μας, για την ενεργή συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που ταξίδεψαν από την υπόλοιπη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, ελπίζοντας ότι οι καλές εντυπώσεις κι αναμνήσεις τους, θα αποτελέσουν την επιβεβαίωση της επιτυχίας αυτού του θεσμού.

To Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να  αναγορεύει σε επίτιμο μέλος του, την κυρία Μερόπη Σπυροπούλου Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την σπουδαία επιστημονική αλλά και κοινωνική της προσφορά.

To Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να  αναγορεύει σε επίτιμο μέλος του, τον κύριο Νικόλαο Σπυρόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την σπουδαία επιστημονική αλλά και κοινωνική του προσφορά.

 

Related posts

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin