18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Πολιτικά

Σεβαστάκης: Γιατί αποχώρησα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στην εφημερίδα ”τα ΝΕΑ”, ο κ. Σεβαστάκης τονίζει ότι επιδίωξε να απαντήσει στο δίλημμα «μένεις για την καρέκλα ή φεύγεις από αυτοσυντήρηση», εκτιμώντας ότι «μπορώ να υπάρξω πολιτικά και πνευματικά και εντός και εκτός βουλευτικής ιδιότητας».

«Δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρέπει να ολοκληρωθεί ως συνθετικός μηχανισμός των κληροδοτημάτων της Αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ, του δημοκρατικού κέντρου και να ενσωματώσει πλευρές μιας φιλελεύθερης κουλτούρας», προσθέτει ο μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Σεβαστάκης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να «συμφιλιωθεί» με τα πολιτισμικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των στρωμάτων που εισέρρευσαν από το 2011 και εντεύθεν και που εμπλούτισαν την πυρηνική αριστερή κουλτούρα του παραδοσιακού 5% του κόμματος».

«Τα νέα στρώματα που στεγάζονταν μέχρι πρότινος στο ΠΑΣΟΚ, στην κεντροαριστερά κλπ., απαιτούν νέα ερμηνευτικά εργαλεία, πολιτικές συμπεριφορές και αναπτυγμένη κυβερνητική κουλτούρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο ήπιος λίγος και το λογικό επιχείρημα είναι ακαταμάχητα εργαλεία για να συνομιλείς με το κοινό αλλά και τους αντιπάλους σου», σημειώνει ο κ. Σεβαστάκης.

«Η εκτράχυνση και η προσωποκεντρική , η λεκτική βία είναι ίσως επικοινωνιακώς δελεαστικές, αλλά θνησιγενείς και στο τέλος συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός κοινού ”δραπετών”, ”απορριπτών”, αποδομιστών, όχι στη συγκρότηση ενός έλλογου και συνεπούς ακροατηρίου. ”Θεσμικός”λόγος , έντεχνη, λόγια και πρωτότυπη πολιτική επεξεργασία. Αυτός είναι ο δρόμος», καταλήγει ο κ. Σεβαστάκης.

Real.

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin