17.7 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Σε σύσκεψη γυναικών μίλησε ο Κ.Τζίχας

Σε σύσκεψη γυναικών μίλησε την Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των πολλαπλών εκλογών του Μάη και κάλεσε τις γυναίκες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες τονίζοντας «Η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού μπορεί να δώσει ισχυρό πλήγμα στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που στήνονται για να χειραγωγήσουν τη στάση και τελικά την ψήφο των γυναικών.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών στο σύνολό τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Μόνο το ΚΚΕ τα διεκδικεί με συνέπεια και σταθερότητα. Η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει νέα πνοή στην εργατική- λαϊκή πάλη με πυξίδα τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες».

 

Σχετικά με την πολιτική όλων των αστικών κομμάτων και των δημοτικών τους παρατάξεων είπε: Η εμπειρία σας ως γυναίκες είναι ιδιαίτερα διδακτική «Όλοι μαζί φέρνουν σε αντιπαράθεση το δικαίωμά της γυναίκας στην εργασία με την ανάγκη κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας.

Βαφτίζουν “ίσες ευκαιρίες” στην εργασία για άνδρες και γυναίκες την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, που σημαίνει:

  • Ευέλικτη εργασία, δηλαδή, μερική απασχόληση, δουλειά με σύμβαση έργου, “ευέλικτα” δικαιώματα, σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, δουλειά τις Κυριακές.
  • Δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, με κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων.
  • Απολύσεις εγκύων και προσλήψεις νέων με ανύπαρκτα δικαιώματα.
  • Σημαίνει “ευελιξία” στη δημιουργία οικογένειας που φτάνει μέχρι τον εκβιασμό της εργοδοσίας ότι η νεοπροσλαμβανόμενη δεν θα μείνει έγκυος ή ότι η εργαζόμενη θα βάλει στο “ψυγείο” τη χαρά της μητρότητας»

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις τοπικές εκλογές σημείωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στάθηκε πάντα στο πλευρό του γυναικείου κινήματος υποστηρίζοντας τα αιτήματά του και υπογράμμισε:

«Οι υποψήφιοι τη Λαϊκής Συσπείρωσης δεν υπόσχονται θαύματα. Είναι όμως αναγνωρίσιμοι στους καθημερινούς αγώνες. Είναι συνεπείς και σταθεροί αγωνιστές που εγγυώνται ότι δεν θα σας αδειάσουν. Θα είναι πάντα στο πλευρό σας, μαζί σας θα παλέψουν, θα διεκδικήσουν , δεν θα αφήσουν ούτε χαραμάδα του συστήματος να μην την αξιοποιήσουν για να προσφέρουν ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα, με τη διεκδίκηση μέτρων  όπως:

 

  • Κάλυψη όλων των αναγκών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
  • Αντισεισμικός έλεγχος και αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολικών μονάδων. Πιστοποιητικά πυρασφάλειας για όλα τα σχολεία.
  • Ενίσχυση του «Βοήθεια στο σπίτι» σε προσωπικό και μέσα. Μόνιμη και σταθερή χρηματοδότησή του. Ένταξή του στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • Πρόσληψη 3 παιδιάτρων στη παιδιατρική του Νοσοκομείου. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στη Μαιευτική και σε όλες τις κλινικές.
  • Δωρεάν προγεννητικός έλεγχος για όλα τα νέα ζευγάρια. Προληπτικές εξετάσεις για τις γυναίκες. Τέστ Παπ- μαστογραφίες κλπ
  • Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δημόσια και δωρεάν με στελέχωση και εξοπλισμό των αγροτικών –Περιφερειακών Ιατρείων- Κέντρου υγείας Καρλοβάσου. Αστικό Κέντρο Υγείας στο Βαθύ. Πλήρης μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο χοτ σποτ, όσοι καιρό παραμένει στη Σάμο.
  • Ίδρυση – λειτουργία μόνιμου ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στη Σάμο.

 

 

 

Στη συγκέντρωση για το Προσφυγικό

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά σε άθλιες συνθήκες και για την επικείμενη ίδρυση νέου μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης στη Σάμο, απευθύνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης της 7ης Φλεβάρη δεν επιτρέπουν εκπτώσεις και στρογγυλέματα , όπως επιχειρούν άλλοι υποψήφιοι, δήλωσε στη σύσκεψη γυναικών ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας. Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να δώσει αποτελέσματα., συμπλήρωσε.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin