18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Σκακιστικές δράσεις στο Καρλόβασι στην COVID εποχή!

Μπορεί η περίοδος μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να μην είναι εύκολη για τα παιχνίδια, στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου όμως, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΣΟ, χάρηκαν το Σκάκι κάνοντας ματ στον κορωνοιό που είχε περιορίσει τις σκακιστικές δραστηριότητες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να πούμε όμως την αλήθεια το Σκάκι, παρόλο που αναμφίβολα περιορίστηκε την περίοδο της καραντίνας, ολοκληρωτικά δεν σταμάτησε ποτέ καθώς οι μικροί σκακιστές αναζήτησαν άλλους τρόπους για να απολαμβάνουν τις παρτίδες τους.

Δημιούργησαν την σκακιστική ομάδα «Μιχαήλ Μποτβίνικ» (προς τιμήν του 6ου παγκόσμιου πρωταθλητή – γκράφιτι του οποίου υπάρχει στο σχολείο!) στην πλατφόρμα www.lichess.org όπου έπαιζαν τις παρτίδες τους, συμμετείχαν στο ετήσιο διαδικτυακό τουρνουά του ICCF (7ο κατά σειρά), ενώ δημιουργήθηκε και μια «σκακιστική» κυψέλη στην ψηφιακή πλατφόρμα e-me.

Έπειτα λοιπόν από πολύ καιρό οι μικροί σκακιστές έδωσαν ραντεβού στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου το πρωί της Δευτέρας 22 Ιούνη, φόρεσαν τα γάντια και τις μάσκες τους και έπαιξαν ένα σκακιστικό τουρνουά 5 γύρων απολυμαίνοντας τα κομμάτια μετά από κάθε παρτίδα. Ο κορωνοιός είχε πια νικηθεί!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε αυτό, το πρώτο μετά COVID, τουρνουά το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αργύρης Στασινής από την α’ τάξη, το ασημένιο ο Αποστόλης Γιαννούλης της γ’ τάξης ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Άγγελος Καλατζής της α’ τάξης.

Οι σκακιστικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν  την Πέμπτη 25 του Ιούνη με έναν σκακιστικό αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ στον οποίο οι μικροί μαθητές αντιμετώπισαν τον πολύ ισχυρό σκακιστή και αντιπρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου Βαγγέλη Καραίσκο.

Οι μικροί μαθητές μπορεί να  πέτυχαν μόνο μια ισοπαλία σε αυτό τον αγώνα επίδειξης  χάρηκαν όμως ιδιαιτέρως αυτό το παιχνίδι καθώς το να παίζει κανείς με έναν τόσο ισχυρό σκακιστή είναι σίγουρα κάτι που μόνο θετικά του προσφέρει άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα.

Το επόμενο σκακιστικό ραντεβού δόθηκε για κάποιο καλοκαιρινό τουρνουά στην πλατεία Καρλοβάσου με την απαραίτητη συνοδεία παγωτού!

 

 

 

 

 

Related posts

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin